Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Una dotzena d'activitats, al Mes de les Dones d'Esplugues

La cantant Lucrecia s'uneix a la celebració de març que reivindica la igualtat entre dones i homes

24 de febrer del 2017

Esplugues ha programat durant el mes de març una dotzena d'activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona Treballadora per tal de reflexionar sobre les desigualtats encara vigents entre dones i homes i reivindicar una plena igualtat. Aquesta celebració, ja tradicional a la ciutat, es coneix com El Mes de les Dones.

El programa, organitzat per entitats de dones i l'Ajuntament, s'estén més enllà del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el dimecres 8, quan es fa la tradicional lectura del manifest commemoratiu a la plaça Santa Magdalena. Aquest any, la programació ve marcada per l'assistència de la cantant Lucrecia, que actuarà el divendres 10, a les 20.30 hores, poc abans de l'habitual Sopar de les Dones, al CEM Les Moreres.

Tallers, cinema i conferències

A banda d'aquesta actuació estel·lar, també es faran tallers, projeccions de pel·lícules i conferències. Dimecres 8, a la tarda, hi ha una xerrada informativa (17 hores) sobre l'acollida de víctimes de violència de gènere impartida pels Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Esplugues i organitzada per l'Associació de Dones del Gall, i una conferència (19 hores) sobre la barbàrie que han patit les dones zaidites, esclavitzades sexualment pels terroristes d'Estat Islàmic a l'Iraq, a càrrec d'Amnistia Internacional.

El dimecres 22, dues voluntàries d'Esplugues, Kinda Marrawi i Maria Banal, de les entitats Islam Relief i la Comissió Catalana d'Ajut al Refugiat, parlaran de la situació de supervivència que viuen les dones refugiades.

També es projectaran pel·lícules, que aniran acompanyades d'una tertúlia posterior: Erin Brockovich, el divendres 3, i La modista, el dimecres 15. Pel que fa als tallers, hi ha una classe de zumba i una de defensa personal.

Els museus i la dona

El Museu Can Tinturé també s'uneix a la celebració del Mes de les Dones amb dues activitats. Una és la visita semi-teatralitzada La Magdalena a la fàbrica, que convida a conèixer el recinte de l'antiga fàbrica Pujol i Bausis des del punt de vista d'una de les seves treballadores. L'altra, la conferència Angelina Alós, treballadora de l'art de la ceràmica, en la qual el ceramòleg Emili Sempere explicarà la vida i obra d'aquesta mestra de ceramistes, i així també inaugurarà els actes commemoratius del centenari del naixement de la ceramista valenciana molt vinculada a Esplugues.

Aquí podeu consultar el programa del Mes de les Dones 2017.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B