Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La tecnologia surt al carrer aquest dissabte amb el Fòrum Esplugues

Jugar, aprendre, compartir i fins i tot programar són les activitats que ompliran la plaça de Catalunya el matí del 29 de setembre. Hi haurà drons, impressió 3D, arduinos, steam o bots en una jornada pionera que vol apropar la tecnologia a la ciutadania i explorar la possibilitat de crear un lloc permanent per la innovació creativa a la ciutat.

27 de setembre del 2018

Aquest dissabte, 29 de setembre, la tecnologia sortirà al carrer amb el Fòrum Esplugues, una jornada on es podrà  jugar, aprendre, compartir i fins i tot programar i que està pensada per fer arribar la tecnologia a tota la ciutadania. Hi haurà drons, impressores 3D, arduinos, activitats STEAM, Scratch o tallers de programació de BOTS en una jornada pionera que vol apropar la tecnologia a la ciutadania i explorar la possibilitat de crear un lloc permanent per la innovació creativa a la ciutat. A més, es potenciarà l'intercanvi de coneixements entre generacions, amb trobades que aproparan els més grans a la navegació per Internet, les xarxes socials o l'edició d'imatges.

El Fòrum Esplugues vol posar al servei de la ciutadania la innovació que permeten les tecnologies actuals, fomentar la creativitat i combatre la bretxa digital, apropant el coneixement a tothom. Dissabte s’habilitaran quatre espais a la plaça Catalunya, de 10 a 14 hores, amb sessions dinamitzades per FabCafe i U·Trans.

Aquests són els quatre espais del Fòrum:

Espai Aprèn: càpsules de coneixement d'uns 20 minuts on el públic podrà interactuar amb el ponent. Es parlarà de realitat virtual, robòtica, intel·ligència artificial, gaming, drons i de les feines que ens podria oferir el futur.

Espai Aprèn
10 a 10.40 h Drons
10.45 a 11.15 h Gaming i e-sports
11.20 a 11.50 h
The Videogame School
11.55 a 12.25 h
Gamificació i Minecraft
12.30 a 13 h
Activitats STEAM / Pensament Computacional
13.05 a 13.35 h
Impressió 3D
13.40 a 14 h
Feines del futur

 

Espai Experimenta: carpa lúdica on es jugarà i s’experimentarà amb la tecnologia a través de tallers amb resultat pràctic. S’impartirà el taller de Robòtica Arduino (placa de circuit que permet el disseny de circuits electrònics), del llenguatge de programació Scratch i la ciència computacional Makecode, de Digitalització i d'Impressió 3D i Activitats STEAM.

Espai Experimenta
De 10 a 14 h Taller de Robòtica Arduino,
d’Scratch i Makecode, de Digitalització i
Impressió 3D i Activitats STEAM

 

Espai Comparteix: experiència intergeneracional on les persones més joves ensenyaran a les més grans a navegar per Internet, utilitzar les xarxes socials, l’ús social del Whatsapp o aplicacions d’edició d’imatges, amb telèfons mòbils intel·ligents.

Espai Comparteix
10 a 11 h
Navegar per Internet, aprendre
com funciona un explorador i a fer cerques
11 a 12 h Xarxes Socials
12 a 13 h
Whatsapp
13 a 14 h
Edició d’imatges

 

Espai Programa: a partir de zero, per mitjà de la programació o utilitzant eines online, sense necessitat de coneixements d’informàtica, es crearà un BOT (un perfil tipus robot), una eina d’ús molt comú. Les activitats de l'Espai Programa estan pensades per a majors de 14 anys. Per participar-hi, cal dur ordinador portàtil i apuntar-se enviant un correu a Forumesplugues@esplugues.cat

Espai Programa
10 a 11 h Introducció als BOTS
11 a 12 h Crear el primer BOT basat en regles
12 a 13 h Crear un Servei que escolti mencions

 

“Hem volgut crear un espai on el talent i la tecnologia es donin la mà, es fomenti la creativitat i s’apropi el coneixement tecnològic a tothom per lluitar contra la bretxa digital”, afirma l’alcaldessa, Pilar Díaz, que afegeix que aquesta jornada s’emmarca en el Pla d’Atractivitat i Posicionament Global d’Esplugues. A banda d’ajudar a definir el projecte del qual Esplugues aspira a ser referent, aquest pla vol actuar en cinc àmbits: Qualitat de vida (polítiques d’habitatge, cohesió social), Coneixement (foment del talent, aposta per sectors econòmics intensius en coneixement), Creativitat (foment de l’emprenedoria, smart city), Internacional (equipaments de referència, internacionalització d’empreses) i Indústria (millora dels polígons i de l’oferta de serveis a les empreses).

En aquest sentit, al maig es va fer una altra jornada, la Creative Jam, en què una trentena de persones de perfils professionals molt diferents van aportar idees per fer d’Esplugues una ciutat més inclusiva, amb més oportunitats per a tothom i amb capacitat de projectar la ciutat a l’exterior i d’atreure més riquesa.

L'Ajuntament d'Esplugues forma part de la Red Innpulso, un fòrum de trobada per a polítiques locals innovadores, i aquesta acció de dissabte s'emmarca en els objectius que té aquesta xarxa.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B