Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Consorci Sanitari Integral fa seguiment per mòbil de pacients de Covid-19 donats d’alta

8 d'abril del 2020

Els pacients de l’Hospital Comarcal Moisès Broggi, a Sant Joan Despí, i de l’Hospital General de l’Hospitalet –centres de referència per a la població d’Esplugues gestionats pel Consorci Sanitari Integral– que hagin estat donats d’alta de coronavirus poden rebre un seguiment diari gràcies a una aplicació (app) per a mòbils i tauletes. L’app, que es diu Telecovid-CSI, monitoritza la persona després de rebre l’alta al centre i tornar al seu domicili o després de visitar-se a urgències.

El funcionament és el següent: la persona donada d’alta rep un avís al mòbil (SMS) cada dia per accedir a l’aplicació on hi ha: el control del dia, consells sobre aïllament i respostes a preguntes freqüents… Durant el matí ha de respondre les cinc preguntes necessàries per saber el seu estat de salut: si ha empitjorat, si té dolor toràcic (pit), si té sensació d’ofec, si té febre i si té diarrea. Els sistemes d’informació de l’hospital reben les dades i es graven a la història clínica del pacient, dins del seu curs clínic. Si es detecta un problema, salta una alarma al quadre de comandament dels sistemes d’informació i s’activen les trucades.

Es va posar en marxa el 3 d’abril, i des de llavors, més de 100 pacients de l’Hospital de Sant Joan Despí i l’Hospital General de l’Hospitalet ja l’han fet servir.

Darrere de Telecovid-CSI hi ha un equip de 25 metges de diverses especialitats i de sistemes d’informació. El Consorci Sanitari Integral és una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B