Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Consell d'Infants farà propostes per lluitar contra l'abandonament animal

21 de novembre del 2017

Dilluns 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets dels Infants, es va constituir a Esplugues el Consell d’Infants per al curs 2017-18. L'alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va encarregar al Consell fer propostes per a la nova Aula de Natura que hi haurà al parc de Can Vidalet, idees que contribueixin a evitar l'abandonament d'animals. Tècnics de l’AMB visitaran les escoles per explicar als infants la problemàtica de les espècies exòtiques com tortugues o serps que s’abandonen als parcs i posen en perill els ecosistemes locals.

Vint-i-vuit nens i nenes es van comprometre al Saló de Plens a representar tots els seus companys i companyes de classe i a traslladar les seves idees a l'alcaldessa. Els participants d'enguany son els alumnes de 5è de primària de les escoles Folch i Torres, Isidre Martí, Garbí, Joan Maragall, Lola Anglada, Matilde Orduña, Prat de la Riba i Isabel de Villena d’Esplugues. Tots són conselleres i consellers.

A l’inici de l’acte, Maria Jesús Larios, adjunta del Síndic de Greuges per la defensa dels Drets de la Infància i l’adolescència, va parlar sobre la funció del Síndic i va explicar als nens i nenes quins són els seus drets bàsics, drets que tota la societat hauria de respectar i defensar. Entre ells, el dret de ser escoltats i a que les seves opinions es tinguin en compte el podran exercir com a membres del Consell.

Aquesta activitat participativa, que enguany ha entrat a formar part del banc de bones pràctiques europees Urbact, té lloc a Esplugues des del curs 2009-10. El seu objectiu és fomentar la cultura de la participació des de la infància. Es tracta de crear un espai on tinguin la possibilitat d'exercir com a ciutadania de ple dret i informar-se, reflexionar, debatre i consensuar propostes relacionades amb el seu entorn més immediat, com és Esplugues o el seu barri.

Esplugues també va celebrar dissabte la Festa dels Drets dels Infants amb una lectura del manifest per la infància a plaça Catalunya.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B