Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Consell d'Infants farà aquest curs propostes sobre espais per jugar i socialitzar-se

Es constitueix l’11è Consell d'Infants d'Esplugues, format per 32 nens i nenes representants de 10 escoles de la ciutat. Les propostes formaran part del projecte Playful Paradigm

20 de novembre del 2019

Propostes sobre la creació a Esplugues d’espais per al joc com a element de cohesió social: per a totes les edats, per jugar amb pares i mares, avis i àvies, i amb jocs que transmetin valors, més enllà de l’entreteniment. Aquest és l’encàrrec que l’alcaldessa, Pilar Díaz, ha encomanat aquest dimarts 19 de novembre els 32 membres del Consell d'Infants 2019-2020, després de la seva constitució.

consellinfants1.jpeg

Aquest òrgan es constitueix cada any amb alumnes de 5è de primària de les escoles que hi vulguin prendre part. Enguany, a l’11a edició, hi paticipen 10 centres educatius: Isidre Martí, Gras i Soler, Prat de la Riba, Lola Anglada, Folch i Torres, Matilde Orduña, Joan Maragall, Isabel de Villena, Garbí i Natzaret. Cada escola escolleix dos representants per aula. Els 32 membres del Consell d’Infants, que van llegir al Saló de Plens el seu compromís per treballar per la millora de la ciutat, representen els 475 alumnes de 5è de primària, ja que tots aquests podran participar durant el curs en la presa de decisions.

consellinfants2.jpeg

El tema sobre el qual han d’anar les propostes d’aquest curs va en la línia del projecte Playful Paradigm, que vol afavorir la cohesió social, la inclusió social, la sostenibilitat i els hàbits saludables a través del joc, per a totes les edats, en l’espai públic, tal com va explicar el director d’Innovació Tecnològica de l’Ajuntament, Lluís Just. Les propostes sorgides del Consell d’Infants formaran part d’aquest projecte, que s’està fent en xarxa amb altres ciutats europees.

"El resultat serà vinculant, allò que decidiu el farem realitat", els va esperonar l'alcaldessa. "I ho heu de decidir amb consens, és important participar, escoltar el que pensa diferent i consensuar en benefici del bé comú”, va concloure.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B