Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Consell d'Infants d'Esplugues treballarà el respecte pel col·lectiu LGBTI

Es constitueix el 10è Consell d'Infants d'Esplugues, format per 30 nens i nenes representants de 9 escoles de la ciutat. La diversitat afectiva i sexual centrarà els debats dels alumnes de 5è de Primària.

5 de desembre del 2018

"L'important sobretot és estimar, que hi hagi bon rotllo, estima. Veure que tothom té els mateixos drets". Amb aquestes paraules, l'Alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, va encomanar els nous membres del Consell d'Infants de la ciutat d'analitzar i debatre la manera de lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu LGBTI i que, els va recordar, són molt greus en alguns llocs del planeta, amb agressions o penes de presó. Va ser dimarts 4 de desembre, després que es va constituir, com cada any al Saló de Plens municipal, el 10è Consell d'Infants d'Esplugues. A la cerimònia, els 30 nens i nenes es van comprometre a representar les seves aules a les 9 escoles (Isidre Martí, Gras i Soler, Prat de la Riba, Lola Anglada, Folch i Torres, Matilde Orduña, Joan Maragall, Isabel de Villena i Garbí) que participen en l'edició del curs 2018-19 d'aquest projecte participatiu.

"Volem que ens doneu idees per respectar la diversitat afectiva i sexual de les persones LGBTI. Nosaltres ja en tenim algunes, però en volem més", els va dir l'alcaldessa. Es tracta d'un tema que molts dels infants ja han tractat al llarg de l'any, per exemple, als esplais Espurnes i Pubilla Cases. Actualment l'Ajuntament d'Esplugues està elaborant un Pla Local LGBTI i la ciutat disposa d'un Servei d'Atenció Integral LGBTI a l'Oficina Jove.

A l'acte de constitució del Consell d'Infants d'Esplugues també hi va assistir Roger Garcia Rodoreda, responsable de Polítiques d'Infància d'Unicef Catalunya, que va parlar amb els infants del programa Ciutats Amigues de la Infància, un reconeixement que Esplugues ha rebut enguany. El representant d'Unicef els va preguntar si coneixien els seus drets. "A anar a l'escola", "a opinar!", "a ser atesos per un metge", van anar dient els nens i nenes del Consell i van demostrar que els coneixen molt bé.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B