Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Vídeo dels Tres Tombs: cavalls i carruatges prenen el centre d'Esplugues

Aquest any se celebra la 21a edició de la Festa dels Tres Tombs

10 de març del 2017

Dissabte 11 i diumenge 12 de març se celebra la Festa dels Tres Tombs a Esplugues, que enguany supera els 20 anys d'història. La tradició dels carruatges i cavalls omplirà els carrers del municipi.

Tradició i memòria

La Colla dels Tres Tombs s’encarrega, com cada any, de recuperar la memòria històrica del temps en què els cavalls dels cotxes eren animals de carn i ossos. La programació es manté fidel a altres anys amb la novetat habitual dels noms escollits per formar el cos de la bandera (Lluís Tarrés com a banderer; Sílvia Udina i Marta Grau com les cordonistes, i Sílvia Ràmia com a capitana de bandera) i el pregoner (Jordi Udina).

Actes de la Festa dels Tres Tombs

Els actes s'iniciaran dissabte amb la passejada a cavall per la vila i recollida de la bandera i del cos de bandera (17.30 h). El recorregut comença al carrer Nord, segueix pels carrers Nou, Àngel Guimerà, Sant Francesc Xavier, Doctor Manuel Riera, Sant Albert Magne, Mestre Joan Corrales, av. Cornellà, Mossèn Cinto Verdaguer i finalitza al Casal de Cultura Robert Brillas. Al mateix casal, hi tindrà lloc a continuació la cerimònia de lliurament de la bandera (18.30 h) a Lluís Tarrés per part del banderer del 2016, Tomàs Blanco, i el pregó de festa, a càrrec de Jordi Udina. L’actuació de la Big Band Jove de l’Escola Municipal de Música d’Esplugues tancarà la cerimònia.

Diumenge tindrà lloc l’acte central de la festa: la concentració de carruatges i cavalls, amb esmorzar i escalfament, al carrer Andreu Amat (de 8 a 11 h). Des d'allà començarà a desfilar la cavalcada dels Tres Tombs pel carrer de l’Església, amb la participació de la Gran Banda de l’Escola Municipal de Música d’Esplugues. La desfilada s'aturarà a la plaça de Les Moreres, on els animals rebran la benedicció en nom de Sant Antoni Abad, patró dels animals. Els Tres Tombs o voltes es faran, com és habitual, entorn el parc Pou d’en Fèlix. Finalment, se celebrarà el dinar de germanor a L’Avenç Centre Cultural (15 h), seguit del ball de fi de festa.

Paral·lelament a la festa, el parc Pou d’en Fèlix acull la 7a Fira d’Alimentació Artesana tant dissabte (de 10 a 14 hores i de 17 a 19 h) com diumenge (de 10 a 14 h).

Per als aficionats a la fotografia, hi ha la possibilitat de participar en el 19è Concurs fotogràfic Memorial Carles Garcia i Royo. Les bases es troben al web dels Tres Tombs.

CONSELLS PER GAUDIR PLENAMENT DE LA FESTA DELS TRES TOMBS

Per al públic:
- A la zona de concentració, La Mallola, i durant tot el recorregut, cal mantenir una distància prudent respecte dels animals i carros.
- Cal demanar permís per tocar i acariciar els animals.
- És recomanable controlar els infants durant la passejada.

Per als participants:
- Seguiu i respecteu les indicacions de l'organització.
- Tingueu un comportament responsable, amable i festiu, tant amb el públic com amb els animals que maneu.
- Tingueu la màxima pulcritud possible amb els animals i estris que porteu, vestimenta, carros i càrregues, etc.
- Mantingueu una distància prudent entre cada participant.
- Si els animals no tenen un comportament segur, cal que abandoneu la passada com més aviat millor.
- Si porteu infants, han d'anar acompanyats d'adults.

La Colla dels Tres Tombs d'Esplugues no es fa responsable de cap incident que puguin patir els participants, entenent com a participant els integrants de la passada, que ho fan a títol personal i voluntari.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B