Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El camí per a bicis i vianants que connectarà amb Barcelona, a l'octubre

Últim tram de les obres del vial ciclable que connectarà l'avinguda Països Catalans amb la Diagonal. La connexió superarà la barrera del nus viari de la Ronda de Dalt i l’autopista B-23.

19 de juliol del 2017

L'obra del carril per a bicis i vianants que connectarà Esplugues amb Barcelona, i que executa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d’acord amb els dos ajuntaments, es troba en la seva part final. Al tram de Barcelona, els operaris estan a punt de començar amb el paviment, mentre que a la zona d’Esplugues s'han reprès les feines de pavimentació, que es trobaven aturades a l'espera d'uns treballs previs a càrrec de la companyia elèctrica Endesa. També s'ha iniciat la finalització d’una part del mur de gabions que ha calgut modificar.

Les obres, projectades per l’estudi d’arquitectes Batlle i Roig, es van iniciar el juliol del 2016, i es preveu que estiguin acabades a finals d'octubre. En el transcurs de les obres, s'han incorporat una sèrie de canvis al projecte inicial per millorar la seguretat o per facilitar el manteniment posterior de la via. Per exemple, s’ha substituït l’enllumenat previst al projecte (una tira led a la barana) per un enllumenat convencional a base de fanals, per oferir els nivells lumínics que una via com aquesta ha de tenir per garantir la seguretat de les persones usuàries. També s'han afegit més proteccions viàries, com barreres new jerseys, baranes de seguretat o senyalització. Un cop acabades les obres del camí, es treballarà per dotar-lo de jardineres.

Un carril de 880 metres

El camí, de 880 metres de longitud, amb espais diferenciats per a vianants i per a bicicletes, partirà del carril bici de l’avinguda dels Països Catalans d’Esplugues. Des d’allà passarà per un túnel sota dels enllaços que hi ha entre la ronda i l’autopista B-23, per sobre del ramal d’enllaç entre la B-23 i la mateixa Ronda de Dalt i, ja a Barcelona, per sota de la Ronda de Dalt, fins a incorporar-se al carril bici que comença a la Diagonal a l’alçada del parc Cervantes de Barcelona. A Esplugues, el nou camí connectarà, en direcció al centre de la ciutat, amb el carril bici existent a l'avinguda Països Catalans i en direcció a la muntanya, amb un altre que va cap a Sant Pere Màrtir.

Visita d'obres

L'alcaldessa, Pilar Díaz; el primer tinent d'Alcaldia, Eduard Sanz, i el regidor de Mobilitat, Santi Siquier, acompanyats d'altres membres del govern municipal i de personal de l'AMB, de Batlle i Roig i de l'empresa constructora (Rogasa), han realitzat avui una visita per conèixer l'estat dels treballs. Aquí podeu veure un recull d'imatges de la visita:

Visita obres carril bici Esplugues-Barcelona

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B