Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’E-Bicibox, nova aposta per la mobilitat sostenible

El nou servei metropolità de bicis elèctriques compartides s’inaugura a Esplugues, que disposa de mòduls a la plaça Santa Magdalena i al carrer Pere Galvany

12 de febrer del 2019

Esplugues compta amb un nou servei que fomenta l’ús d’un vehicle no contaminant, com la bicicleta. Es tracta de l’E-Bicibox, servei que permet agafar una bicicleta elèctrica en algun dels 45 mòduls existents a 11 municipis –aviat, 12– de l’àrea metropolitana, i posteriorment deixar-la en qualsevol d’aquests.

L’abonament del servei inclou una quota anual de 30 euros i una tarifa segons temps d’ús (promocionalment, els primers 30 minuts són gratuïts). Per fer-ne ús, cal registrar-se a www.bicibox.cat i disposar d’una targeta sense contacte que identifiqui a la persona usuària. El servei està operatiu de 7 del matí fins a la mitjanit, tots els dies de l’any.

A Esplugues hi ha dos mòduls de set places cadascú, a la plaça Santa Magdalena, al barri Centre, i al carrer Pere Galvany, a Can Vidalet. El primer d’aquests ha acollit avui dimarts la inauguració oficial del nou servei metropolità. El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, ha dit que amb el nou servei “no hi ha l’excusa de l’orografia del territori per no utilitzar la bici a l’hora de moure’ns”. Per al primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament d’Esplugues, Eduard Sanz, “l’E-Bicibox és una aposta més per la mobilitat sostenible i per fomentar un canvi d’hàbits, un camí que no té marxa enrere”.

Inicialment, el servei s’ha posat en marxa, amb una flota de 300 bicis, a 11 municipis que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet, el Prat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. En breu s’afegirà Sant Cugat. L’objectiu és anar ampliant el servei en funció de la demanda.

El nou carril bici redueix els cotxes a la meitat

El primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament, Eduard Sanz, ha donat durant la inauguració de l’E-Bicibox dades que posen de manifest l’elevada utilització dels dos darrers carrils bici construïts a Esplugues. El de connexió des de l’avinguda Països Catalans amb la Diagonal de Barcelona, que es va estrenar la primavera passada, és utilitzat per més de 770 bicis al dia. Mentre que pel carril del carrer Laureà Miró, que va des de la plaça Santa Magdalena fins al terme de Sant Just, passen prop de 300 bicis o patinets al dia.

Aquest carril, que es va posar en marxa el novembre i va significar la supressió d’un dels dos carrils de circulació de vehicles en direcció a Sant Just, ha aconseguit reduir a la meitat el nombre de cotxes que travessen aquest cèntric carrer: de 8.000 a 4.000 vehicles diaris.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B