Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Diumenge 9 de maig entren en vigor noves mesures per contenir la pandèmia del Covid


Acaben els confinaments nocturn i perimetral de Catalunya i les trobades socials continuen sent de 6 persones com a màxim. El gruix de les restriccions es manté malgrat haver finalitzat l'estat d'alarma

8 de maig de 2021

Les noves mesures que entren en vigor aquest diumenge, 9 de maig, tindran vigència fins al 23 de maig.

Per sectors, les restriccions queden de la manera següent:

- Pel que fa a mobilitat, es recomana que es limitin en la mesura del que sigui possible els desplaçaments fora del domicili i la circulació per les vies d'ús públic i que se segueixin respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes.

- Les activitats socials es mantenen limitades a 6 persones en trobades llevat que es tracti de convivents. Es recomana, però, que tant les reunions com les trobades familiars o socials en espais tancats, domicilis inclosos, es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

- Al sector de la restauració, les terrasses poden obrir de 07.30 h a 23.00 h amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. A l'interior, els locals poden obrir de 07.30 h a 23 h amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

- En l'àmbit educatiu, les condicions per obrir són:

-Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l'augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l'alumnat de cada universitat.

- Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària, infantil i ensenyaments de règim especial reglats: presencialitat plena.

- Centres de formació d'adults, escoles d'idiomes, de música i de dansa autoritzades: mesures per reduir la presencialitat.

- Activitats extraescolars: es permeten les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

- Estan permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

mesures9maigNOTI.jpg

- L'horari de les activitats culturals serà fins a les 23 h. Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 50% de l'aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També poden obrir els museus, biblioteques i sales d'exposició amb un 50% de l'aforament. Les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d'entrega de premis i festivals es poden reprendre, tot i que qui hi assisteixi haurà de romandre assegut. S'han de respectar les mateixes limitacions d'aforament i les recomanacions de ventilació explicades anteriorment.

- Pel que fa a la pràctica de l'esport, les instal·lacions i equipaments d'interior i exterior limitaran l'aforament al 50%. Si no hi ha ventilació ni qualitat de l'aire reforçada, la limitació serà de 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l'ús dels vestidors. Pel que fa a les competicions, es permeten les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. Excepte en les de bàsquet i futbol professional, a la resta de competicions està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d'assistents i sempre amb seient preassignat. També es permeten les assemblees d'entitats esportives amb un màxim de 500 persones o 1.000 amb ventilació reforçada.

- Al sector comercial, es manté el 30% de l'aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat. Horari general fins a les 22 h, excepte les botigues de convivència i establiments comercials annexos a gasolineres, que podran obrir fins a les 23 h.

- Es recomana que les empreses facin teletreball sempre que sigui possible. Congressos, convencions, fires i activitats assimilables han de tenir autorització expressa del Procicat.

- Activitats recreatives als equipaments cívics: permeses activitats per a majors de 60 anys amb un màxim del 50% de l'aforament autoritzat si s'acredita que els espais i locals compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades. Amb limitacions, poden obrir:

- Fires i parcs d'atraccions, amb un aforament màxim del 30% sobre la superfície autoritzada.

- Parcs infantils, amb un aforament del 50%.

- Espais infantils lúdics d'interior, amb un aforament del 30% i sense restauració.

- Salons de jocs, casinos i sales de bingo, amb limitació de l'aforament del 30%, un màxim de 100 persones i garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s'amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l'aforament). Els clients han d'ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups.

- Els actes religiosos tenen limitat l'aforament al 50%. Discoteques i sales de festes romandran tancades.

Per a més informació: canalsalut.gencat.cat/coronavirus

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B