Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Distincions per a Minuts Menuts, Pacte Econòmic, Agent Tutor i L’Escola Sona

18 de febrer del 2019

Esplugues ha estat un dels municipis catalans distingits pel Banc de Bones Pràctiques (BBP), iniciativa de la Fundació Pi i Sunyer –amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya– per promoure la millora i la innovació en els governs locals.

El BBP va reunir el 14 de febrer els ajuntaments que han obtingut certificat de bona pràctica en el període 2014-2018 per desenvolupar projectes relacionats amb la reducció de les desigualtats, la igualtat de gènere, el creixement econòmic o la fi de la pobresa, entre altres objectius.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va rebre el certificat pel Pacte per a la Reactivació Econòmica i la Creació d’Ocupació de Qualitat, l’Agent Tutor, Minuts Menuts Municipal, L’Escola Sona, l’Escola de Mares i Pares, els projectes per a la gent gran Compartir és Créixer i Educació Emocional en Família, una nova eina de compres de material d’ofimàtica i la revisió del sistema de gestió de les actuacions municipals. Segons l’alcaldessa, són projectes que “són pioners i poden ser exemple per a altres municipis”.

Pacte per a la Reactivació Econòmica

Recull un conjunt de 73 projectes, consensuat amb els agents socials i econòmics locals, per promoure l’activitat econòmica a la ciutat, potenciar l’emprenedoria i la creació d’empreses, impulsar el sector comercial i generar ocupació de qualitat.

Agent Tutor

Figura, personificada en un policia local, que des del 2009 prevén hàbits de risc en els centres educatius, comunicant-se per diverses vies amb l’alumnat, col·laborant en la mediació de conflictes o impartint xerrades de sensibilització i prevenció.

Minuts Menuts Municipal

Espai, situat al Complex Esportiu Municipal La Plana, que facilita la conciliació laboral, personal i familiar, ja que permet a la mare o el pare desenvolupar una activitat esportiva i deixar puntualment al fill o la filla, fins als cinc anys, en un espai de guarda lúdic i de qualitat.

L’Escola Sona

Projecte adreçat a escoles de primària per fer arribar els coneixements musicals als sectors on menys arriben. L’Escola de Música facilita a l’alumnat de 3r de primària instruments de corda i vent perquè puguin fer pràctica musical. Per ara hi participen les escoles Joan Maragall, Can Vidalet i Gras i Soler.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B