Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues se suma al Dia contra la LGTBIfòbia

17 de maig de 2016

Dimarts 17 ha tingut lloc un acte institucional amb motiu del Dia Internacional contra la lesbofòbia, l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBI, en anglès, International Day Against Homphobia, IDAHO), coincidint amb l’eliminació el 1990 de les llistes de malalties mentals per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de l’homosexualitat.

A les 10 hores, a l'Ajuntament, Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'Homofòbia ha llegit el manifest contra la LGTBIfòbia. "Calen recursos econòmics per fer realitat la Llei contra l'LGTBIfòbia aprovada al Parlament", ha destacat Rodríguez. A la casa consistorial hi onejava la bandera d'alliberament LGTBI.

17 maig dia contra LGTBIfòbia

Sensibilitzar els treballadors municipals

Des de l'Àrea de Participació, Drets Civils i Ciutadania de l'Ajuntament d'Esplugues, s'organitza un seguit d'actes per sensibilitzar a la ciutadania sobre aquests aspectes. A les 19 hores, a la Masoveria de Can Tinturé, es fa la xerrada T'escoltem. A càrrec dels Mossos d'Esquadra, la conferència té com a objectius sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la naturalesa i les característiques dels delictes d'odi i discriminació, així com promoure la denúncia en casos relacionats amb aquestes conductes discriminatòries.

Dins els actes de sensibilització, el matí de dimarts, s'ha fet també una formació per als tècnics de l'Ajuntament, per analitzar la implementació de la Llei 11/2014 que garanteix els drets de les persones LGTBI i altres normes referides a la no discriminació.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B