Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament se suma a Aliança STEAM pel talent femení

11 de febrer del 2022

L’Ajuntament d’Esplugues se suma al foment de la participació de nenes i joves en la formació en disciplines STEAM, vinculades a les ciències, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques, en connexió amb les arts i les humanitats. La junta de govern ha acordat aquest 11 de febrer –Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència– l'adhesió a l'Aliança STEAM pel talent femení: Niñas en pie de ciencia.

Aquest document té com a objectiu impulsar accions dirigides a fomentar l'interès de nenes i joves en disciplines vinculades a les especialitats esmentades.

L’Ajuntament porta a terme des del 2019 el projecte +Dones3 (Ciència, Talent i Tecnologia), que té com a objectiu incentivar la vocació científica i tecnològica entre les noies i adolescents de la ciutat d’entre 10 i 18 anys, abans de l’etapa universitària.

El projecte inclou quatre línies de treball:

- Celebració de tallers de robòtica i altres activitats de les denominades STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), com programació, impressió 3D, e-games...

- Implantació del programa Technovation Challenge, perquè noies de 10 a 18 anys treballin en la creació d’aplicacions de mòbil que ajudin a resoldre problemes socials.

- Xerrades sobre intel·ligència artificial, solucions Cloud, Blockchain, Bigdata, professions de futur, etc.

- Creació d’un American Space Esplugues. Els punts American Space són espais de difusió cultural finançats pels Estats Units que utilitzen les tecnologies més innovadores i disposen d’una gran oferta de recursos i propostes adreçades a persones interessades en robòtica, programació o moviment maker, així com a joves que es plantegen cursar estudis STEAM.

"Ens sumem a l'Aliança STEAM, una iniciativa que està en línia amb les polítiques que ja estem implementant a l'Ajuntament d'Esplugues", afirma l'alcaldessa, Pilar Díaz. "Especialment –afegeix– amb el programa +Dones3, enfocat també a promocionar les vocacions de carreres científiques i tecnològiques de les nenes, així com a apropar les disciplines STEAM a totes les dones en general. Els prejudicis ens porten a desaprofitar molt de talent. Per combatre'ls, és important treballar en xarxa amb altres administracions, institucions i empreses. Per això celebrem aquest protocol impulsat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B