Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues convoca la ciutadania a sortir al carrer el Dia Contra la Violència Masclista

Les Sabates Vermelles, pintades a passos de vianants i la marxa comarcal, entre les activitats reivindicatives

25 de novembre del 2016

El divendres 25 de novembre, Esplugues convoca la ciutadania a sortir al carrer per reivindicar el Dia Internacional Contra la Violència Masclista. La jornada servirà per dir prou a la violència contra les dones, que a Espanya es manifesta, en els casos més greus, amb un assassinat per violència masclista cada cinc dies. Esplugues va patir el passat 15 de setembre un d'aquests crims per violència masclista en la persona de Flori M., que va morir assassinada a mans de la seva exparella.

A les 12 hores, davant la Casa Consistorial, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha fet lectura del Manifest Contra la Violència Masclista, que ha anat seguit d'un minut de silenci per les víctimes de la violència masclista. Pilar Díaz ha assenyalat que "volem posar l'accent en la violència sexual, gran oblidada de les administracions" i ha assegurat que "nosaltres renovem el compromís de lluita i conscienciació, especialment del jovent".

2a edició de Sabates Vermelles

A la tarda de divendres 25 se celebrarà la iniciativa Sabates Vermelles, una obra d'art públic que denuncia la violència masclista, inspirada per la mexicana Elina Chauvet, que es va fer per primer cop a Esplugues el 2015.

A partir de les 18 hores, a la plaça de Santa Magdalena, es començaran a rebre i a exposar les sabates vermelles reunides per les entitats i la ciutadania. A les 19 hores, començarà l'acte reivindicatiu amb la lectura del manifest, la projecció del curtmetratge Una vez, de Sonia Madrid i Maria Guerra, una lectura de joves i una lectura de l'Associació de Dones d'Esplugues.

Fotos contra els micromasclismes i feminicidis

A més, l'associació DIAS (Desenvolupament, Inclusió i Acció Social) proposa enguany fer-se fotos contra els micromasclismes i feminicidis amb un marc de fotografies mòbil. També es repartiran xapes amb missatges reivindicatius.

Frases als passos de vianants

Per la seva banda, Esplujove ha proposat una nova acció al carrer: Trepitjant la violència masclista. Consistirà a pintar sobre passos de vianants de sis espais de la ciutat (davant l'Espai Jove Remolí, l'Oficina Jove d'Emancipació, l'Ajuntament i els instituts La Mallola, Joanot Martorell i Severo Ochoa) les frases No és no! i La violència és el recurs dels incapaços!. Les frases han sortit d’una cinquantena de propostes dels joves dels instituts i d'una votació final al Facebook de les deu finalistes.

També hi ha una exposició l'Espai Jove Remolí (fins al 30 de novembre): La cenicienta que no quería comer perdices, sobre un conte il·lustrat de Nunila López Salamero i Myriam Camero Sierra. Al mateix espai, el dilluns 28 de novembre, es farà una sessió informativa del cicle Àgora de Gènere de l'associació DIAS: El masclisme avui dia.

Marxa de diumenge 27

Finalment, el diumenge 27 es farà la 4a Marxa Comarcal del Baix Llobregat Contra la Violència Masclista, amb la participació de 12 municipis. Les persones participants que vulguin sortir d'Esplugues s'hauran de trobar a les 10 del matí a la plaça Santa Magdalena, totes amb el mocador lila al coll. A les 12 h finalitzarà la marxa amb la celebració de l'acte central al parc de Torreblanca, a Sant Joan Despí.

Imatges de la jornada:

Dia Internacional Contra la Violència Masclista

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B