Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Decret sobre restriccions en obres privades

25 de març del 2020

Després d’haver suspès totes les obres públiques, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha emès un decret per establir els criteris pels quals s’han de regir les obres d’edificació promogudes per particulars, així com les reformes urgents a domicilis, façanes o escales comunitàries.

El decret, amb efectes des del 20 de març, adverteix a les promotores privades de la prohibició de totes les obres que no puguin garantir les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut: ús de mascaretes i guants, mantenir un mínim d’1,5 metres de distància entre les persones treballadores, etc. Així mateix, recomana la suspensió de totes les obres que comportin desplaçaments per la via pública.

Pel que fa a les reformes o reparacions urgents, es recomana que no es facin, a no ser que siguin estrictament necessàries per a la seguretat (escapaments d’aigua o despreniment de façanes, per exemple), i respectant la normativa sanitària sobre desplaçaments i gestió de residus, així com el descans veïnal.

La data de finalització dels permisos municipals aprovats prèviament queden suspesos fins a nou avís, així com també el pagament de les liquidacions tramitades i pendents de pagament de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), Taxa municipal i qualsevol altra derivada de l’execució d’obres.

Consulta el decret aquí

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B