Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Decret per regular la circulació per voreres durant el desconfinament

2 de maig del 2020

Davant l’inici del desconfinament, l’Ajuntament d’Esplugues ha emès un decret sobre mesures destinades a ordenar la mobilitat de la ciutadania per preservar la salut pública i garantir la seguretat de les persones a les vies públiques del municipi.

També preveu l’adaptació de vies i espais públics per facilitar la mobilitat segura i saludable i evitar la propagació de la Covid-19.

Les mesures que recull el decret són les següents:

- En les voreres o espais públics aptes per a vianants de menys de 4 metres d’amplada, la circulació s’haurà de realitzar de forma preferent per la vorera de la dreta del vial o espai públic, segons el sentit de la marxa de la persona que camina.

- En les voreres o espais públics de 4 metres o més d’amplada pot haver-hi dos sentits de circulació per al vianant, que haurà d’anar preferentment per la seva banda dreta.

- En tots aquests casos s’haurà de mantenir la distància mínima de seguretat de dos metres entre les persones.

- Aquesta distància mínima s’ha de respectar també en els espais immediats als passos de vianants regulats o no mitjançant semàfor.

- Quan la necessitat de regular l’aforament d’establiments públics o privats oberts al públic o l’atenció per finestreta o altres elements similars provoqui la formació de cues a la via pública, les persones situades a la cua mantindran una distància mínima de seguretat entre persones de 2 metres. A més, les persones alineades se situaran a la banda de la façana, possibilitant la circulació de la resta de vianants per la vorera o espai públic i deixaran lliures els accessos a edificacions i establiments de qualsevol classe, així com les finestres d’habitatges situats a planta baixa.

L’incompliment de les instruccions incloses en aquest decret, que estaran en vigor mentre durin les mesures extraordinàries adoptades pel Govern de l’Estat per fer front a l’actual emergència sanitària per la Covid-19, serà considerat com a infracció greu per la Policia Local.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B