Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Coronavirus: Més de 100 serveis i uns 80 àpats diaris a domicili a col·lectius vulnerables

27 de març del 2020

Els serveis socials de l’Ajuntament han reforçat l’atenció a les persones més vulnerables amb motiu de l’estat d’emergència sanitària pel coronavirus i del confinament decretat per les autoritats.  A diari, el personal municipal fa unes 90 trucades a persones usuàries dels serveis socials per donar pautes de convivència i activar recursos quan la situació ho requereix. A més, es truca també a unes 70 persones del Programa d’Animació Sociocultural per a la Gent Gran per detectar necessitats i fer recomanacions d’exercicis a casa.

El Servei d’Atenció Domiciliària, per la seva banda, realitza aquests dies una mitjana d’uns 115 serveis a domicilis de persones depenents.

A més, el Servei de Teleassistència ha realitzat unes 2.000 trucades entre l’1 i el 25 de març a les prop de 900 persones d’Esplugues que reben el servei per fer seguiment dels casos. A més, ha atès prop de 800 trucades de persones usuàries en el mateix període.

Àpats a domicili
D’altra banda, des de l’inici de la crisi sanitària s’ha activat un servei d’àpats a domicili, amb la col·laboració de les religioses de l’Escola Natzaret (que preparen uns 45 dinars diaris) i del projecte Tots a Taula, que atèn unes 35 persones.

També s’han fet arribar 552 targetes moneder a famílies beneficiàries de les beques de menjador escolar i s’estan fent serveis de teràpia familiar per a famílies en risc, allotjament alternatiu, així com compres d’aliments i de productes bàsics per a infants, amb la col·laboració de voluntariat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B