Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament signa un conveni amb el Síndic de Greuges

10 de novembre del 2016

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per la promoció dels drets i deures de la ciutadania.

Pel conveni signat, el Síndic es compromet a:

-Enviar un informe anual de la situació de les queixes tramitades pel Síndic que facin referència a Esplugues. També s'adjuntarà un detall estadístic de la resta de consultes provinents de persones i entitats residents a Esplugues que s’hagin atès des del Síndic.

-Fer anàlisis específiques en assumptes considerats d'interès especial per a la defensa dels drets dels infants i proporcionar recomanacions adreçades a l’administració local i als representants dels ciutadans.

-El Síndic podrà assistir a un plenari municipal per exposar amb detall l’informe anual i debatre’l.

-L’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges de Catalunya farà dues visites anuals a Esplugues per atendre la ciutadania.

Per tal de donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic, l'Ajuntament es compromet a:

-Donar la informació requerida pel Síndic relacionada amb alguna queixa que estigui tramitant, en un termini de quinze dies hàbils.

-Respondre si accepta o no els suggeriments i les recomanacions que pugui fer el Síndic en un màxim de trenta dies hàbils.

A més, a petició conjunta dels interessats en alguna queixa i de l’Ajuntament, el Síndic pot proposar —si ho considera oportú— iniciar vies de mediació que facilitin una resolució positiva i ràpida de les queixes.

Les persones que vulguin presentar una queixa al Síndic ho poden fer:

a) de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic

b) per telèfon, trucant al 900 124 124

c) per correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat

d) per fax al 933 013 187

e) pel web www.sindic.cat

f) lliurant-la als assessors del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi

g) per mitjà dels impresos i sobres de franqueig pagat que estaran a l’abast dels habitants de la població en un lloc visible de les dependències municipals.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B