Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El nombre d'infraccions penals baixa un 7,5% en els darrers dotze mesos

Els delictes contra el patrimoni s’han reduït un 9,1% i contra les persones gairebé un 26%, segons les dades revelades pels Mossos al Consell de Seguretat Ciutadana d'Esplugues

22 de juliol de 2016

Dijous 21 de juliol es va reunir al Saló de Plens de l'Ajuntament el Consell Municipal de Seguretat Ciutadana per fer públics els resultats de la comparativa interanual del període de juliol del 2015 a juny del 2016. Les infraccions penals s’han reduït un 7,5% el darrer any, amb un índex de criminalitat que se situa en 44 fets il·lícits per cada 1.000 habitants, per sota de la mitjana de la regió metropolitana sud, segons dades dels Mossos d'Esquadra.

Vist en detall, els delictes contra les persones s’han reduït un 25,9% i contra el patrimoni un 9,1%. Pel que fa als robatoris amb força, han baixat un 4,2%, mentre que els robatoris amb violència o intimidació s’han reduït un 21,2%. Segons l'espai on té lloc el delicte, els robatoris en establiments s'han reduït en un 20,4%, els robatoris en empreses un 87%, i en l'interior de vehicles un 9%. En canvi, els robatoris en interior de domicili han crescut un 19,4%.

Violència masclista

La violència masclista a Esplugues segueix en uns termes molt similars al període anterior. Hi ha hagut un lleuger descens de víctimes i un augment de concentració de fets a Setmana Santa. Destaca el fet que, des de l'abril, s'estan concedint més ordres d'allunyament.

Seguretat viària

Segons dades de la Policia Local, per primera vegada després d'anys de reducció sistemàtica en el nombre d’accidents de circulació i seguint la mateixa tendència que a Catalunya, creix el nombre total d’accidents de circulació, amb un increment del 5,33%. També els accidents amb ferits han pujat, un 11,50%. No obstant això, no s'ha hagut de lamentar cap víctima mortal.

Més concretament, els accidents en què ha estat implicat un vehicle de dues rodes s’ha incrementat un 24,71% (89 accidents el darrer any), mentre que els atropellaments s’han reduït un 27% (19 els darrers dotze mesos).

Pel que fa a les infraccions viàries, s'observa un increment del 21% per conduir sota els efectes de l’alcohol (77 casos). La resta de delictes contra la seguretat viària, com ara conduir sense llicència, excloses les alcoholèmies, s’han incrementat un 22%.

En l’àmbit de disciplina viària, les denúncies per estacionar en zona de càrrega i descàrrega s’han incrementat un 6,66%, i estacionar en pas de vianants (9%).

Menys denúncies per incivisme

Baixen un 11% les denúncies per infringir l'ordenança de convivència ciutadana, amb un total de 532. Al primer lloc s'hi situen les associades amb el consum d’alcohol (142 denúncies). En segona posició, les denúncies per incivisme relacionades amb la tinença d'animals de companyia s’han incrementat un 35,77%, amb un total de 137 denúncies a Esplugues.

Convivència i seguretat

La Policia Local d'Esplugues va comentar que s'estan fent més actuacions a zones específiques de l'espai públic on hi ha activitats incíviques, amb l'objectiu de donar tranquil·litat al veïnat i pacificar aquestes zones. És el cas de les actuacions sobre la venda il·legal de ferralla a la zona de Montesa o sobre activitats il·legals de restauració als horts de Can Cervera.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B