Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Comunicat del govern municipal davant l'entrada en presó dels presidents d'ANC i d'Òmnium Cultural

17 d'octubre del 2017

El govern municipal de l'Ajuntament d'Esplugues ha fet un comunicat sobre l'empresonament ahir a la nit de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que podeu llegir a continuació:

"Quant a la decisió de l’Audiència Nacional de dictar presó incondicional i sense fiança als presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, des del govern municipal de l’Ajuntament d’Esplugues manifestem:

En primer lloc, el nostre respecte a les decisions judicials, però això no impedeix avaluar el seu impacte i conseqüències, sobretot quan aquests actes judicials tenen aspectes polítics i graviten sobre la convivència ciutadana.

Per això considerem un error aquesta decisió i reclamem la seva revisió, la qual cosa ha d’implicar la posada en llibertat d’aquestes dues persones.

Tal com hem fet al llarg de tot aquest procés, refermem el nostre compromís amb el diàleg, el pacte i la sortida negociada al conflicte, i amb la defensa de la convivència i de la unitat civil de tota la ciutadania sota els valors de la llibertat i la democràcia, que ens emparen a totes i a tots. No volem que una decisió inoportuna i preocupant posi en risc la nostra convivència i augmenti la tensió als nostres espais socials i cívics. No volem que la divisió, el trencament i la intransigència s’apoderi dels nostres barris.

De la mateixa manera que no hem compartit altres declaracions o actuacions, no volem que es dinamitin els febles fils que poden permetre reconduir aquesta situació. Forma part de la nostra responsabilitat evitar ser dominats per reaccions o actuacions extremades que posen en perill qualsevol mínima iniciativa per construir espais de diàleg. Mai una solució política pot ser tractada en l’àmbit judicial.

Ara més que mai reivindiquem que la solució només pot ser política".

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat