Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Comencen obres de millora d’accessibilitat en diversos carrers

3 de febrer del 2017

L’Ajuntament posarà en marxa durant aquest mes diverses obres a diferents espais de la ciutat que tenen en comú la millora de l’accessibilitat des del punt de vista dels vianants. El 6 de febrer s’iniciaran els treballs de reforma del passatge Nebot, a la Miranda. El 13 de febrer comencen les obres al carrer Bruc, a la Plana; el dia 14, els del carrer Vicenç Bou, al Centre, i el 16 de febrer, l’avinguda del Torrent, a Can Vidalet. En total, la inversió de les quatre obres puja a més d’1,7 milions d’euros.

Millores a l'avinguda del Torrent

La més ambiciosa d’aquestes obres és la de l’avinguda del Torrent, que fa frontera amb l’Hospitalet i que seran executades pels dos ajuntaments i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb un pressupost d’uns 880.000 euros. L’objectiu és ordenar la via ampliant voreres i eliminant la illeta central, adaptar els passos de vianants, construir nou clavegueram, renovar arbrat i mobiliari urbà i enterrar cablejats. En un extrem del tram, el de Verge de la Mercè, es construirà una rotonda per facilitar la distribució viària.

Les obres està previst que durin quatre mesos i mig. En una primera fase es treballarà a la vorera de la part de l’Hospitalet i posteriorment, a la d’Esplugues. Mentre durin els treballs, no es podrà circular per un dels dos carrils de l’avinguda, el que va en sentit plaça Jacinto Benavente.

Escales al passatge Nebot

Al passatge Nebot, es renovaran les escales que permeten salvar un gran desnivell i escurçar distàncies entre la Miranda i el Centre. També es canviarà jardineria, clavegueram i enllumenat, i se soterraran línies elèctriques i telefòniques. El cost dels treballs és d’uns 180.000 euros i la durada de les obres, d’uns tres mesos.

Reformes al carrer Bruc

La reforma del carrer Bruc afectarà el tram entre la plaça de la Sardana i el carrer Sant Antoni M. Claret. S’ampliaran voreres, s’instal·laran passos elevats de vianants i es renovarà clavegueram, enllumenat i arbrat. El pressupost és de prop de 550.000 euros i el termini d’execució, d’uns sis mesos. En una primera fase, es treballarà entre Sant Antoni M. Claret i Serra del Montsec.

Ampliació a Vicenç Bou

El carrer Vicenç Bou es renovarà en el tram entre l’avinguda Isidre Martí i el carrer Eduard Toldrà amb voreres més amples per garantir la mobilitat dels vianants, tenint en compte la proximitat del centre d’atenció primària i de la residència Fèlix Llobet. També es millorarà el clavegueram, l’enllumenat amb tecnologia led i arbrat amb espècies les arrels de les quals no facin malbé les voreres. El pressupost és de prop de 150.000 euros i els treballs tindran una durada d’uns tres mesos.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B