Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Comencen les obres del carril bici de Laureà Miró que arribarà fins a Sant Just

20 de juliol del 2018

Dilluns 23 de juliol començaran les obres de construcció del carril bici entre la plaça Santa Magdalena i el terme de Sant Just, a través del carrer Laureà Miró. El nou carril bici anirà per la calçada però separat de la resta de vehicles, serà bidireccional i unirà el centre d’Esplugues (des de l’Ajuntament) amb la rambla de Sant Just (fins a la cruïlla de la ctra. Reial amb c. del Sagrat Cor). El tram correspon a un dels carrils bici de la xarxa bàsica de l’Àrea Metropolitana, del qual s’ha executat recentment la connexió entre Esplugues i la Diagonal de Barcelona.

El nou carril bici serà al costat muntanya de la calçada i disposarà de separadors físics de cautxú per distingir el trànsit de bicicletes del de vehicles de motor. L’amplada del carril serà de 2,30 metres, 1,15 per a cada sentit. Els dos carrils de circulació de vehicles actuals que hi ha en sentit Sant Just quedaran reduïts a un. “Volem pacificar Laureà Miró, perquè les nostres vies siguin per al veïnat i no per als que estiguin de pas”, va dir el regidor de Territori i Sostenibilitat, Eduard Sanz, durant la presentació pública del projecte que es va fer el març.

Afectacions al trànsit

A partir de dilluns 23, quan comencin les obres, hi haurà un carril menys de circulació en sentit Sant Just. Els treballs es perllongaran fins a mitjans de setembre. A mesura que avanci l’obra, durant l’agost, es produiran diverses afectacions:

• S’eliminaran els girs des de Laureà Miró cap als carrers Josep Campreciós i Nou.

• Es modificarà el sentit de Riereta i Vinya per poder fer el gir cap a c. Nou des de Puig i Cadafalch. Es modificarà la vorera de Riereta per permetre el gir de camions.

• S’habilitarà el gir des de Nou cap a Puig i Cadafalch a través de Laureà Miró.

• S’habilitarà el gir des de Laureà Miró venint de Sant Just cap a Puig i Cadafalch.

Carril bici Laurea Miro

Pel que fa als autobusos, la parada de Santa Magdalena de la vorera muntanya es traslladarà uns metres en direcció a Sant Just i s’ampliarà perquè hi càpiguen dos busos. Per la seva banda, tots els contenidors situats al c. Laureà Miró (mar i muntanya) s’eliminaran i s’habilitarà un nou grup de contenidors al c. Riereta, Puig i Cadafalch i al c. Joaquim Rosal i se n'afegiran d’altres en carrers transversals.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B