Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Ha començat la construcció dels nous mercats municipals

La durada prevista de les obres de les noves edificacions dels mercats de Can Vidalet i La Plana és d'uns 20 mesos

8 de juliol del 2019

Les màquines ja treballen en la construcció dels nous mercats municipals de Can Vidalet i La Plana, que actualment funcionen en espais provisionals. Les noves edificacions, que tenen un període d'execució previst d'uns 20 mesos, no tindran cost per a l'Ajuntament, gràcies a l'adjudicació realitzada després de concurs l'octubre del 2017 a l'empresa Lidl, a canvi d'explotar la part de supermercat i d'aparcament que hi haurà a cada instal·lació.

El renovat Mercat Municipal de Can Vidalet, que compta amb un pressupost de 7, 1 milions d'euros, tindrà una superfície total de 9.600 m2, hi haurà unes 26 parades de mercat tradicional, a més del supermercat. Des del punt de vista arquitectònic, destacarà per la seva coberta verda, ja que tindrà una part de jardí i una altra que generarà energia a través de plaques fotovoltaiques. L'aparcament tindrà capacitat per a uns 64 vehicles.

El nou Mercat Municipal de la Plana, que tindrà un cost aproximat de 4,2 milions, s'ubicarà en un edifici de prop de 8.000 m2 de superfície total i comptarà inicialment amb unes 16 parades, al marge del supermercat. Serà una edificació on a la concepció arquitectònica el color i la ceràmica tindran un gran protagonisme. L'aparcament tindrà capacitat per a més de 50 cotxes.

La concessió municipal és per 50 anys, període després del qual la gestió de tots dos mercats -supermercats i aparcaments inclosos- passarà a l'Ajuntament. A més, Lidl ingressarà un cànon de 90.000 € anuals a partir del desè any de funcionament i de 12.000 € anuals més per a campanyes de promoció a partir de l'entrada en funcionament dels equipaments.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B