Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament reparteix una guia de restauració per a celíacs a més de 180 establiments d'Esplugues

6 de febrer del 2017

L'Ajuntament d'Esplugues ha iniciat una campanya sobre la celiaquia i ha repartit de forma presencial a més de 180 establiments una guia informativa sobre la seguretat alimentària en la restauració sense gluten. Així, l’Ajuntament se suma al projecte Restauració sense gluten de l'Associació Celíacs de Catalunya, que representa 7.000 famílies i prop de 10.000 celíacs i celíaques de Catalunya i que a més és l’organisme referent sobre el tema per a fabricants, distribuïdors i restauradors.

La guia, que inclou 20 consells pràctics per garantir la seguretat alimentària en la restauració sense gluten, s'ha fet arribar a 40 restaurants, 104 bars, 36 cafeteries i tres hotels d'Esplugues. Entre d'altres coses, la guia recull recomanacions per unes bones pràctiques de manipulació que permetin evitar la contaminació encreuada per gluten.

L'acció parteix d'una moció del grup municipal d'ERC que es va aprovar per unanimitat al Ple municipal del 27 d'abril del 2016 i que proposava adoptar mesures per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques d'Esplugues. Una de les primeres actuacions és aquesta campanya d’informació i sensibilització. El següent pas serà la programació d'una formació en restauració sense gluten als establiments que hi estiguin interessats i que vulguin obtenir l'acreditació de Servei Sense Gluten.

La malaltia celíaca és una malaltia amb inflamació crònica de l'intestí, de mecanisme immunitari, desencadenada pel consum de gluten (que habitualment es troba en el pa, cereals, pasta, pizzes, pastissos, galetes...) en persones predisposades genèticament. A Europa n'està afectat l'1% de la població i es calcula que a Catalunya hi ha 75.000 persones celíaques. L'únic tractament eficaç per als malalts celíacs és una dieta estricta sense gluten.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B