Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues ja viu el Carnaval

Esplugues ja viu el Carnaval

Nens i nenes de l'escola bressol El Jardí han visitat l'Ajuntament

8 de febrer del 2018

L'ambient de Carnaval ja es respira a Esplugues, però el plat fort arribarà dissabte. Hi haurà, com cada any, la festa i ball per a la gent gran al CEM Les Moreres (17 h). A la mateixa hora, els infants podran maquillar-se, pintar i jugar a la rambla Verge de la Mercè on, a partir de les 17.30 hores, tindran l'oportunitat de veure la mostra de carrosses de la rua. Tot seguit, el Rei Carnestoltes farà el pregó (18.15 h) i, a dos quarts de set, es posarà en marxa la Gran Rua de Carnaval, que aquest any canvia una part del seu recorregut per millorar-ne la visibilitat i l'assistència.

El recorregut de la Rua

Enguany, el recorregut serà el següent: Rambla Verge de la Mercè, Molí, Jocs Florals, av. Ciutat de l’Hospitalet, Enrique Tierno Galván, Lleialtat, Sant Lluís Gonzaga, Josep Anselm Clavé, Pont d'Esplugues, av. de Cornellà, av. Isidre Martí i pista vermella del parc Pou d’En Fèlix.

La sortida es trasllada a la rambla Verge de la Mercè per diversos motius: per seguretat i accessibilitat, perquè les obres del c. Cedres, des d’on habitualment surt la Rua, fan l'espai més reduït per acollir totes les comparses i carrosses. També es fa per donar més rellevància a l'activitat, amb un inici de Rua més participatiu, que inclou jocs i tallers.

L'altre canvi en el recorregut és la incorporació de les avingudes de Cornellà i d'Isidre Martí, que s'ha fet pensant en assolir un major impacte de la Rua i buscant una fórmula de final que ofereixi la major seguretat i fluïdesa.

Rua Carnaval 2018

Ball de comparses

A les 20.30 h està prevista l'arribada de la Rua al parc Pou d'en Fèlix. Allà s'hi farà el ball conjunt de les comparses. La festa continuarà al CEM Les Moreres, amb música, servei de bar (Atabalats) i els premis a les millors disfresses de la jornada del Carnaball.

El Carnaball: música i premis

Els premis del concurs de disfresses del Carnaball seran els següents:

Millor carrossa: trofeu i obsequi a càrrec del Grup de Percussió Atabalats.

Millor comparsa: trofeu i obsequi a càrrec del Grup de Percussió Atabalats.

Millor adult: (individual o parella): menú especial de cap de setmana per a dues persones al Restaurant Brasería La Pubilla.

Millor infantil: (individual) trofeu, dues tardes al parc de jocs Baldufa Parc i Coaching infantil al Centro de Psicología Laura Aut (Psi-Laut), de Can Vidalet.

Més original: (individual) trofeu i tractament facial al Centre Samsara Rituals de Can Vidalet.

Més elegant: (individual) trofeu i rentat i tall de cabell a la Perruqueria B&M, de Can Vidalet.

Diverses festes, concursos i balls

Però, a part de dissabte, hi haurà moltes més oportunitats de disfressar-se. Per exemple, el Dijous Gras, avui, l'Esplai Pubilla Cases prepara un concurs de truites (18h, pl. de la Bòbila) i divendres 9, un concurs de disfresses i festa de la disbauxa. També divendres l'Associació Comerç Can Vidalet prepara un berenar infantil amb concurs de disfresses (els comerços del barri repartiran butlletes per participar-hi).

Les chirigotas gaditanes

Finalment, el Centro Cultural Andaluz Plaza Macael organitza també un concurs de disfresses i farà honor a la tradició gaditana de les xirigotes amb Esta chirigota me sabe muy bien (20.30 hores). També a la plaça Macael, el Centro Aragonés de Esplugues farà ball i concurs de disfresses el diumenge 11 a les 18.30 h.

Festa infantil de Carnestoltes

Diumenge 11, a partir de les 11.30 h, se celebrarà la festa infantil de Carnestoltes, que començarà amb una Rua des del carrer Bruc, 40 que finalitza a plaça Catalunya. A les 12.15 h es farà una actuació musical i a les 13.45h hi haurà ball. La mateixa tarda, L'Avenç acollirà el Concurs de disfresses infantil (17 h).

Tancarà les celebracions, com cada any, l'Enterrament de la sardina, que serà Dimecres de Cendra a les 18 hores, a la plaça de la Bòbila.

Finalment, consulteu aquí les mesures bàsiques d'autoprotecció per minimitzar els riscos i gaudir amb seguretat de la festa.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B