Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Carme Chacón, nomenada Filla Predilecta a títol pòstum

26 d'abril del 2017

L’Ajuntament d’Esplugues ha aprovat el nomenament de Carme Chacón Piqueras com a Filla Predilecta, a títol pòstum, en la sessió del Ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dimecres 26 d’abril a la tarda. La distinció s’ha aprovat amb els vots a favor de PSC, C's, ERC, PP, PDeCAT, CE i la regidora no adscrita i l’abstenció d'ICV. La CUP no ha assistit al Ple extraordinari.

En el decurs de la sessió plenària, l’alcaldessa Pilar Díaz ha lliurat a la germana de Carme Chacón, Mireia, el distintiu de Filla Predilecta d’Esplugues i el pergamí del títol.

Aquest títol és un dels màxims reconeixements previstos al Llibre d’honors municipal, en reconeixement a persones nascudes a la ciutat que hagin destacat per mèrits personals i professionals i és la primera vegada que s’atorga en democràcia a Esplugues.

Amb el títol pòstum que s’ha concedit a Carme Chacón, la ciutat que la va veure néixer i créixer li ha volgut reconèixer la seva trajectòria política, que es va iniciar a Esplugues l’any 1999, quan va entrar de regidora pel PSC quan tenia 28 anys i va assumir altes responsabilitats a nivell de l’Estat, primer com a vicepresidenta del Congrés de Diputats i, més tard, com a ministra d’Habitatge i ministra de Defensa en el Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero. Fou la primera dona en la història del nostre país que ha estat al capdavant del Ministeri de Defensa.

Carme Chacón fou 1a tinenta d’Alcaldia des de 1999 fins al 2003, legislatura en què va assumir les responsabilitats de les àrees de Serveis Econòmics, Recursos Humans i Seguretat Ciutadana, mentre ho compatibilitzava amb la seva feina de professora de Dret Constitucional a la Universitat de Girona. La legislatura del 2003-2007 va compatibilitzar la seva responsabilitat com a regidora de l’equip de govern amb la vicepresidència del Congrés de Diputats.

Amb el nomenament de Filla Predilecta d’Esplugues, la ciutat on ha tingut sempre fixada la seva residència ha reconegut la trajectòria d’una de les ciutadanes més il·lustres i universals que ha tingut i que han contribuït a avançar cap a una societat més igualitària trencant sostres de vidre i reivindicant sempre els drets de les dones. Carme Chacón sempre recordava els seus orígens espluguins i ha contribuït a projectar el nom d’Esplugues arreu.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B