Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Can Vidalet tindrà un modern complex per a activitats esportives i culturals

L'Ajuntament licitarà en breu el projecte, que substituirà l'actual poliesportiu, amb un pressupost de 8,2 milions. L'alcaldessa el va presentar en audiència pública
Can Vidalet tindrà un modern complex per a activitats esportives i culturals

Així serà el futur complex

7 de juliol del 2017

"Serà un equipament de referència per al barri i amb vocació de ciutat". L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i el primer tinent d'Alcaldia, Eduard Sanz, van presentar ahir en audiència pública el projecte del futur Complex Socioesportiu i Cultural Can Vidalet, que es licitarà en breu. Amb un pressupost de 8,2 milions d'euros, el nou equipament, amb més de 5.500 m2 construïts, tindrà un pavelló de 1.500 m2, graderies amb capacitat per a 250 persones, un espai de fitness i tres sales per a activitats de caire social i cultural que sumen 545 m2.

Aquesta obra, que substituirà l'actual poliesportiu del carrer Eucaliptus, es construirà molt a prop d'aquest, al carrer Cedres, davant l'Escola Can Vidalet, en l'espai que ara ocupen les pistes esportives al costat de l'Escola d'Adults Eugeni d'Ors. L'accés al complex, que tindrà planta baixa més dues plantes, serà per aquest carrer, on també s'obrirà un accés amb escales al parc de Can Vidalet, situat just al costat del nou equipament.

La planta baixa l'ocuparà principalment un pavelló de 1.500 m2 que es podrà dividir en tres. A la planta primera hi hauran les graderies i la sala de fitness, entre d'altres. A la planta superior s'ubicaran tres sales per a activitats diverses, "per poder fer, entre d'altres coses, ioga, tallers de pintura o activitats organitzades per les entitats del barri", va dir Sanz.

El cost de licitació serà de 8,2 milions d'euros. L'alcaldessa va subratllar que "l'Ajuntament avançarà el cost, tot i que el projecte forma part de la Llei de Barris i la Generalitat es compromet a assumir una part". També va recordar que quan es va acordar la Llei de Barris per a Can Vidalet, al 2008, el pressupost per substituir l'actual poliesportiu era només de 2,5 milions d'euros. "Hem hagut d'esperar, per la crisi, però hem volgut fer un espai no només esportiu, que ajudi a vertebrar el barri", va afegir.

El primer tinent d'Alcaldia va dir també que està dissenyat per al mínim consum energètic, amb panells fotovoltaics i sistema de geotèrmia. I va recordar que els clubs esportius en podran fer ús de les instal·lacions esportives "sense cost, com fem també al Complex Esportiu Municipal Les Moreres, cosa que no fan tots els ajuntaments".

Les obres està previst que comencin a finals d'any i tenen una duració estimada d'uns 18 mesos. Abans, cap a la tardor, serà necessari enderrocar les actuals pistes esportives al costat de l'Escola d'Adults.

Al final de la sessió, a la qual també hi era present la regidora del barri, Montse Zamora, es va obrir un torn de preguntes, en què veïns i veïnes es van interessar, entre d'altres coses, per l'accessibilitat de l'equipament, perquè les obres tinguin en compte l'escola situada al costat i perquè el barri disposi d'una piscina.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B