Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Campanya perquè els amos de gossos netegin els seus orins a l'espai públic

L'Ajuntament reparteix ampolles amb la condició de tenir censat l'animal o de procedir a censar-lo

12 de març del 2019

Dins de la campanya Un aplaudiment pels que fan d'Esplugues una ciutat més maca, l'Ajuntament ha començat a repartir ampolles de plàstic plegables a les persones propietàries de gossos que ho sol·licitin, amb la intenció que les facin servir per eliminar els mals olors que provoquen els seus orins a la via pública i mantenir net l'entorn. Les ampolles es poden recollir acudint directament, sense cita prèvia, a algun dels dos punts d'atenció a la ciutadania (PAC), el de plaça Santa Magdalena, 24 o el de rambla Verge de la Mercè, 1 (en l'horari habitual, de 8.30 a 18.30 hores, de dilluns a divendres). L'únic requisit serà tenir censat el gos o, en cas de no tenir-lo, procedir a censar-lo.

En total, es repartiran unes mil ampolles, fins a esgotar existències. Al costat de l'ampolla també es lliurarà un full informatiu en què s'explica el procediment a seguir: omplir l'ampolla amb aigua de l'aixeta barrejada amb vinagre blanc (el vinagre ajuda a diluir la concentració d'orina i a evitar l'efecte crida que aquesta té per altres gossos), aproximadament dues tasses de vinagre i dues d'aigua, i abocar el contingut directament sobre l'orina del gos.

Segons el regidor de Territori i Sostenibilitat, Eduard Sanz, "sense deixar de vigilar la recollida d'excrements per part dels amos dels gossos, volem fer èmfasi en el tema de l'orina, que genera problemes d'olors i de brutícia". I per això, afegeix, "cal comptar amb la complicitat de la ciutadania, ja que a totes les persones ens interessa que l'entorn en què ens movem estigui net. Amb un gest senzill contribuïm a mantenir neta la ciutat".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B