Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Campanya d’informació i d’inspecció sobre el compliment de les mesures anti-Covid a les terrasses

2 d'octubre de 2020

L’Ajuntament d’Esplugues ha iniciat aquest dijous 1 d’octubre una campanya informativa entre els establiments de restauració i hostaleria per recordar les mesures especials de contenció del brot epidèmic de Covid-19 que regeixen a Esplugues –i a 15 municipis metropolitans més–, com la limitació al 50% de l’aforament tant a l’interior com a les terrasses o la prohibició que hi hagi més de sis persones per taula o agrupació de taules.

Un equip d’agents auxiliars d’inspecció i convivència de l’Ajuntament d’Esplugues lliuren en mà un comunicat en què s’expliciten les mesures als prop de 200 establiments del municipi, i que també els emplaça a utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar. Així mateix, se’ls informa que l’incompliment d’aquestes mesures comporten sancions.

Aquesta és una de les decisions que es van prendre a la reunió d’aquesta setmana del Comitè d’Emergències pel seguiment de la pandèmia a Esplugues. Una altra va ser la creació d’un dispositiu especial de la Policia Local, amb el suport de Mossos d’Esquadra, que fan un control diari dels principals eixos que concentren terrasses de bar per garantir el compliment de les normes, així com l’horari límit de tancament de bars i restaurants (han de tancar com a màxim a la una de la matinada i no poden admetre nous clients a partir de la mitjanit).

La Policia Local recorda que, davant la possibilitat que el titular d'un establiment trobi dificultats per fer complir la normativa, cal que alerti al cos policial i demani el seu recolzament.

Els agents també vetllen pel compliment de les mesures relacionades amb l’aforament limitat als parcs infantils i l’ús obligatori de mascareta, entre d’altres.

Segons el portal dadescovid.cat de la Generalitat, a Esplugues s’han confirmat 46 casos per PCR en el període del 21 al 27 de setembre (la setmana anterior a aquesta van ser 43) i té un risc de rebrot de 295,58 punts i una taxa de reproducció d’1,58. Actualment només hi ha un pacient ingressat, que no està a l’UCI.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B