Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Campanya especial de recollida d’aliments a supermercats, del 9 a l’11 de juliol

Hi participen una setentena de persones voluntàries

8 de juliol del 2020

L’Ajuntament d’Esplugues impulsa una campanya de recollida d’aliments a supermercats entre aquest dijous 9 i dissabte 11 de juliol per abastir el Centre Municipal de Distribució d’Aliments (CMDA), adreçat a les famílies en situació de vulnerabilitat del municipi. Actualment, hi ha prop de 550 famílies usuàries del CMDA.

Una setentena de persones voluntàries, reclutades a través del Punt de Voluntariat de l’Ajuntament, participaran en la recollida d’aliments, que porta per nom Objectiu Fam Zero.

Els establiments on es farà són Caprabo (rambla Verge de la Mercè i avinguda Cornellà), Mercadona (carrer 8 de Març i av. Països Catalans), Condis (c. Àngel Guimerà) i Lidl (av. Ahrensburg). La ciutadania que vulgui participar haurà de separar els aliments, que hauran de ser de caducitat llarga (tonyina, macarrons, arròs, farina, llet, sucs…) i lliurar-los a les persones voluntàries.

Els horaris dels tres dies seran de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha remarcat la importància d'aquesta campanya i ha explicat que "amb la feina del govern municipal i la col·laboració de tota la ciutadania, aconseguirem que aquelles famílies d'Esplugues que ho estan passant malament puguin superar aquesta difícil situació i millorar les seves condicions de vida".

L’Ajuntament es va fer càrrec directament a través del CMDA del servei per garantir l’alimentació a les famílies amb menys recursos del municipi, que fins ara es coneixia com a Programa d’Aliments –gestionat per Càritas i Associació Vida–, des del mes de maig, quan la crisi social i sanitària de la Covid-19 va fer créixer el nombre de persones en situació de vulnerabilitat. Abans de la crisi, hi havia unes 400 famílies usuàries.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B