Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

180 persones van participar a la campanya especial de donació de sang

14 d'abril del 2020

Un total de 180 persones van anar a donar sang a la campanya especial que el Banc de Sang de Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament, va muntar al Casal de Cultura Robert Brillas del 6 al 9 d'abril per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies.

D'aquestes, prop de 40 persones no estaven registrades com a donants habituals. A més, es van registrar una trentena d'oferiments més per donar sang, que no es van poder fer per diferents motius.

El Banc de Sang ha agraït a l'Ajuntament la bona predisposició i la gestió de l'equipament, el material, la neteja i la comunicació.

 

6 d'abril del 2020

El Casal de Cultura Robert Brillas d'Esplugues acull des d'aquest dilluns 6 d'abril un espai de donació de la campanya especial del Banc de Sang de Catalunya per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies. Aquest primer dia està previst que hi passin per donar sang unes 50 persones.

L'espai municipal restarà habilitat com a banc de sang fins al dijous 9 d'abril. Els dies 6 i 7, en horari de 10 a 14 hores, i els dies 8 i 9, de 9.30 a 14.30 h.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.


1 d'abril del 2020

Esplugues s’ha sumat a la campanya especial que promou el Banc de Sang de Catalunya aquests dies d’emergència sanitària perquè a ningú li falti sang, que continua sent necessària durant l’epidèmia de coronavirus per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Del dilluns 6 al dijous 9 d’abril, el Casal de Cultura Robert Brillas (c. Àngel Guimerà, 38) comptarà amb un espai de donació, de 10 a 14 hores.

Inicialment, s'havia anunciat per als dies 2 i 3 d'abril, però el Banc de Sang ha canviat les dates per ajustar-les a la demanda. A les persones que s'havien apuntat, se'ls comunicarà el nou dia i hora.

Les noves reserves s'han de fer a través del web donarsang.gencat.cat. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B