Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Campanya de prevenció del càncer colorectal

Les 13 farmàcies d'Esplugues participen en el programa. La detecció precoç d'aquesta malaltia fa que les possibilitats de cura siguin molt elevades

7 de juny de 2021

Les persones d'entre 50 i 69 anys rebran a partir del 9 de juny la carta de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) instant-los a fer-se un test immunològic per a detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista. Es tracta de la prova de detecció precoç de càncer de còlon i recte, que es pot realitzar en qualsevol de les 13 farmàcies d'Esplugues.

La prova, totalment confidencial, ajuda a detectar en la fase inicial aquest tipus de càncer, bastant freqüent, la qual cosa fa que les possibilitats de cura siguin molt elevades.

Les farmàcies facilitaran, a les persones que hagin rebut la carta, el kit i el tub necessaris per a realitzar la mostra, que ha de ser lliurada a la farmàcia. Un cop analitzada als laboratoris de l'ICO, el resultat es comunica per carta uns dies després.

Si hi ha presència de sang a la femta, des de l'Hospital Comarcal Moisès Broggi es posaran en contacte per programar una visita. Si el resultat és correcte, es recomana tornar a realitzar-se la prova dos anys després.

Més informació a ico.gencat.cat

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B