Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Campanya contra amos incívics de gossos

Es faran accions puntuals durant la Festa Major de Sant Mateu i en les xarxes socials, entre d'altres

4 de juliol de 2016

Fomentar la conducta cívica en l'espai públic, a través d'un Pacte per la Convivència, és una de les actuacions que preveu el Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2016-2019, aprovat després d'un període de participació ciutadana. En aquesta línia, l'Ajuntament posa en marxa a partir de juliol una campanya de conscienciació i sensibilització sobre la necessitat de recollir les deposicions dels gossos a la via pública.

A través de banderoles i anuncis publicitaris, la campanya, que tindrà com a eslògan principal Demostra tu també el que saps Fer: QUIET, JEU i RECULL LA SEVA CACA!, incidirà en les sancions que porten implicades les actituds incíviques de "no recollir els excrements dels animals de companyia a la via pública" (fins a 300 euros) i de "permetre a gossos i gats dipositar les seves deposicions en els parcs i jardins" infantils (fins a 450 euros), segons la vigent ordenança municipal de convivència.

A més dels missatges que incorporaran les banderoles i els anuncis, la campanya constarà també d'una acció a la via pública, que tindrà lloc durant la Festa Major de Sant Mateu (entre el 16 i el 21 de setembre) i que consistirà a col·locar en la via pública adhesius amb forma de caca que s'enganxaran als que els trepitgin. D'aquesta manera, en desenganxar l'adhesiu, podrà llegir el missatge de la campanya.

La campanya tindrà també una alta presència en xarxes socials. A més de la difusió que es pugui fer en les habituals de l'Ajuntament, es crearà un canal social a Internet perquè qui vulgui pugui penjar vídeos mostrant les habilitats del seu gos, en la línia de les imatges de la campanya, o contingut relacionat amb la mateixa.

Més de 100 denúncies a l'any per tinença incívica d'animals

Al costat de les de consum d'alcohol en via pública, les denúncies per incivisme relacionades amb la tinença d'animals són les tipologies més sancionades per la Policia Local. El nombre de denúncies ha crescut en els últims dos anys, fins a arribar a 130 el 2014 i 123 el 2015. Fins al 30 d'abril d'aquest any, se n'havien interposat 46. Això és així gràcies a la realització de la campanya periòdica Operació Can, que consisteix en patrullatges especials pels espais de major afluència. A més de no recollir les deposicions, les denúncies són per no portar el gos lligat o als gossos potencialment perillosos sense morrió.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B