Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Balanç positiu de la feina feta per la Policia Local per fer complir les mesures de prevenció sanitària

20 d'octubre de 2021

La Policia Local d’Esplugues ha realitzat 50 actes per presumpta infracció de les normatives i regulacions amb motiu de la pandèmia de Covid-19 en el tercer trimestre de l’any que han estat vigents en cada moment com a mesures de prevenció i contenció sanitàries. Així s’ha donat a conèixer en una reunió ordinària de la Junta de Seguretat que ha presidit l’alcaldessa Pilar Díaz en què s’ha fet un balanç sobre els àmbits de seguretat viària, policia comunitària, seguretat ciutadana, vigilàncies específiques que s’han portat a terme el tercer trimestre de l’any, relacions amb la comunitat i s’han apuntat els objectius immediats de futur que es fixa la Policia Local d’Esplugues.

Les infraccions més denunciades han estat: restriccions a la mobilitat (toc de queda); locals de restauració o oci nocturn per incompliment de l’horari de tancament; trobada de grup superior a 6 persones; tancament de l’accés de vehicles a la plaça Mireia (juliol); control de concentració de persones a la via pública per inauguració d’establiment comercial (juliol); així com control de mesures en el decurs de la Festa Major de Sant Mateu. El cos de la Policia Local ha intensificat el patrullatge i els controls per millorar els indicadors de civisme, tot anticipant-se en la vigilància dels llocs d’actuació prioritària de caràcter estacional. Amb tot, la Policia Local té un alt nivell d’atenció i vigilància en l’acompliment de l’Ordenança de Convivència Ciutadana, actuació que es reflecteix en el fet que s’ha augmentat el 37,03% el número de denúncies per incompliments en l’àmbit del civisme (218 denúncies aquest tercer trimestre, i 1.083 en el que portem d’any, davant les 682 del mateix període l’any passat), així com també en el bon nivell de pacificació a l’espai públic i amb un baix nivell de conflictivitat. En l’àmbit de la seguretat viària, la Policia Local ha realitzat diversos dispositius de control de trànsit i alcoholèmies en el tercer trimestre d’enguany, on s’ha recollit un increment en un 31,94% les infraccions per alcoholèmia (72 infraccions en aquest trimestre, davant les 49 anteriors). S’ha augmentat en un 10,1% el número de denúncies en matèria de circulació i, pel que fa als vehicles de mobilitat personal (VMP), és a dir, bicicletes i patinets elèctrics principalment.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, al ser competència del govern de Catalunya, la Policia Local manté la línia de treball policial conjunt i coordinant permanentment amb Mossos d’Esquadra. Cal remarcar en aquest sentit l’índex de criminalitat contingut i sostingut en el temps a Esplugues.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha valorat "Esplugues sempre ha estat un lloc segur i agradable per viure-hi, i no escatimarem esforços perquè continuï sent així. Comptem amb la professionalitat, el compromís i la col·laboració de tots els cossos de seguretat".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B