Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Baixen els robatoris amb força a Esplugues i puja la resolució policial

21 d'octubre de 2021

Els robatoris amb força a Esplugues han baixat respecte fa dos anys, segons es desprèn de les dades, referents al període gener-setembre d’enguany, que s’han donat a conèixer aquesta setmana en la Junta de Seguretat. Els robatoris amb força en establiment es redueixen en un 60% respecte el mateix període del 2019 i els robatoris amb força a domicili baixen un 2,7%.

Pel que fa als robatoris amb violència o intimidació hi ha una baixada del 4,9% a l’espai públic; baixen un 13,6% per estrebada i la resta de robatoris amb violència baixen un 50%.

D’altra banda, ha crescut mínimament el número de delictes en la tipologia de furts, especialment vinculats al centre comercial, i en forma de robatoris de productes a les botigues del mateix, sense amenaces ni violència i, per tant, sense incidència als carrers i places de la ciutat.

Al mateix temps, ha augmentat la resolució policial, que passa del 30,9% al 31,6%, així com el nombre de persones detingudes: de 170 a 189.

El cos de la Policia Local treballa de forma coordinada amb el cos de Mossos en actuacions per fer front a aquestes problemàtiques. Des de juny s’ha iniciat una campanya de treball sobre d’altres situacions que generen molèsties i inseguretat a la ciutadania. En aquest cas parlem del consum d’alcohol a via pública, generant molèsties i destorbant el descans veïnal, però també als locals i domicilis que generen sorolls o molèsties als veïns i veïnes d’Esplugues.

Segons l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, “el nostre compromís és seguir reforçant i augmentant els recursos de la nostra policia per continuar fent d’Esplugues una ciutat ideal per viure”.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B