Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’avinguda Torrent, frontera amb l’Hospitalet, es reformarà l’any vinent

4 de juliol de 2016

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i el primer tinent d’Alcaldia, Eduard Sanz, han presentat davant el veïnat el projecte de reurbanització del tram de l’avinguda del Torrent entre els carrers Laureà Miró i Verge de la Mercè. Es tracta d’un tram fronterer amb l’Hospitalet molt transitat perquè s’hi accedeix als barris de Can Vidalet (Esplugues) i de Pubilla Casas (l’Hospitalet). Les obres, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, seran executades pels dos ajuntaments i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i tenen com a objectiu ordenar l’avinguda ampliant voreres i eliminant l’illeta central, renovar clavegueram, arbrat i mobiliari urbà i soterrar cablejats. En un extrem del tram renovat, el de Verge de la Mercè, s’hi construirà una rotonda per facilitar la distribució viària.

La sessió va tenir lloc a l’Edifici Cadí amb el format d’audiència pública, de forma que alguns suggeriments expressats per les persones presents es tindran en compte abans de la licitació de les obres.

“És una obra molt esperada pel veïnat i molt necessària, que ara podem engegar conjuntament amb l’Ajuntament de l’Hospitalet i l’AMB”, va dir l’alcaldessa. Eduard Sanz va dir que, amb la reurbanització, es guanyarà en accessibilitat per als vianants i es donarà un impuls al comerç de la zona. Està previst que l’AMB liciti les obres durant aquest estiu i que comencin a principis de l’any vinent. Els treballs es faran per fases i duraran uns vuit mesos.

El veïnat va expressar diverses demandes, com que els passos de zebra previstos en cada cruïlla siguin elevats o que la nova rotonda incorpori vegetació.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B