Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Audiència Jove presenta les seves propostes contra el racisme i la xenofòbia

Proposen activitats, tallers per crear polseres, mascaretes i dessuadores amb missatges antidiscriminatoris i un experiment social. L'Ajuntament diu que hi col·laborarà i insta a crear un grup que organitzi les iniciatives amb col·laboració amb el grup Influjoves

10 de maig del 2021

La 14a edició de l’Audiència Pública als Nois i Noies d’Esplugues (Audiència Jove), procés que impulsa la participació de l’alumnat de 4t d’ESO (dels quatre instituts: La Mallola, Joanot Martorell, Severo Ochoa i Joaquim Blume) en qüestions d’interès per a la ciutat, s’ha celebrat aquest 10 de maig –de manera telemàtica per l’actual situació sanitària– amb la presentació de les propostes a l’Ajuntament i als instituts, que enguany s’havien de centrar en la prevenció del racisme i la xenofòbia.

De les idees presentades, l’Ajuntament va considerar viables les següents:

- Organització de tallers i jocs d’altres cultures per a infants, però on també poden participar persones adultes. Amb entrada gratuïta i aportacions voluntàries a ONG’s.

- Organització d’una gimcana, durant la Festa del Joc, on a cada parada hi hagi coses típiques de països diferents i es pugui interactuar amb persones de cultures diverses.

- Taller de polseres de roba contra el racisme a la Festa Major.

- Experiment social: agafar gent desconeguda pel carrer i ajuntar-los en un espai on estarien separats sense veure’s, però sí es podrien escoltar. I quan es vegin, preguntar si pensaria el mateix de l’altra persona.

- Realització d'un taller per fer mascaretes i dessuadores amb missatges antidiscriminatoris.

- Organització d’un esdeveniment esportiu amb missatges antiracistes a samarretes, polseres, gorres...

Des de l’Ajuntament es va instar perquè es creï un grup de joves de cada institut perquè organitzin i posin en pràctica aquestes propostes en col·laboració amb el grup Influjoves, joves que donen a conèixer les activitats municipals al jovent d'Esplugues.

Als instituts van proposar fer tallers, xerrades i activitats, així com difondre missatges contra el racisme en espais públics.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, els va transmetre que “espero que aquest debat s’hagi traslladat a moltes taules de menjador de cada un de vosaltres. Perquè l’amenaça del racisme i el rebuig a aquells i aquelles que són diferents està al carrer”.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B