Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Audiència Jove 2018 elaborarà propostes per prevenir la violència masclista

13 de febrer del 2018

L'Audiència Pública als Nois i Noies, on participen tots els alumnes de 4rt d'ESO d'Esplugues, tracta aquest any sobre la violència masclista. A finals d'octubre es van iniciar les trobades als quatre instituts públics de la ciutat -La Mallola, Severo Ochoa, Joanot Martorell i Blume- amb l'objectiu d'elaborar propostes per prevenir la violència masclista i actuar davant d’agressions sexistes als espais d’oci i lleure juvenil.

Identificar situacions sexistes

Després de dues sessions a cada centre i d'un taller específic sobre violències masclistes, aquest dimarts s'ha fet la primera sessió intercentres a l'Espai Baronda. En aquesta sessió hi participen representants de cada classe. Organitzats en cinc grups, cadascun amb una persona dinamitzadora, han treballat per identificar les situacions de violència masclista que es produeixen en els espais juvenils i també han posat de manifest estereotips i discriminacions de gènere. Els nois i noies han identificat situacions sexistes en cinc àmbits: el carrer i les places, les activitats esportives, les xarxes socials, els instituts i els locals tancats (bars, discoteques, etc.).

Participació al protocol

A la jornada intercentres d'avui, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha parlat als estudiants de 4t d'ESO del Protocol per unes festes lliures d'agressions sexistes que es va aprovar el mes de juny de l'any passat i ha assenyalat que algunes de les propostes dels alumnes podrien acabar incorporant-se al protocol. La regidora de Participació, Montse Zamora, també ha assistit a la sessió.

Pròximes sessions

Entre els mesos de febrer i març es faran dues sessions més de l'11a Audiència Jove a les aules, amb la participació d'algunes de les agents preventives que van participar al dispositiu contra agressions sexistes de la Festa Major d'Esplugues, per explicar la seva experiència en el desplegament del protocol. A l'abril es farà la segona sessió intercentres. Es calcula que de les trobades en sortiran unes 135 propostes, que després es prioritzaran i unificaran perquè es puguin dur a la pràctica. Al maig es donaran a conèixer durant un acte final de l'Audiència Pública, amb la participació de tot l'alumnat.

A continuació podeu consultar l'àlbum de fotos de l'Audiència Jove d'enguany:

Jornada intercentres de l'Audiència Jove d'Esplugues

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B