Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El PAC permet fer tràmits per videotrucada

L’alta al Padró, la sol·licitud de resident i la presentació d’incidències, entre d’altres

7 de desembre del 2021

Els Punts d'Atenció a la Ciutadania (PAC) d'Esplugues van incorporar l’abril passat l'atenció a través de videotrucada per ajudar a fer tramitacions telemàtiques i evitar així desplaçaments i cues als punts d’atenció.

A partir d’ara, el servei de videotrucada permet també realitzar els tràmits següents (els tres primers requereixen que la persona sol·licitant disposi del certificat Idcat Mòbil):

- Alta al Padró per naixement.

- Sol.licitud del distintiu de resident.

- Alta al cens d’animals de companyia.

- Obtenció de volants d'empadronament.

- Presentació d’incidències o suggeriments.

Per accedir al servei, s'haurà de demanar cita prèvia, com és preceptiu per a tots els tràmits que realitza el PAC, a través del web municipal (https://citaprevia.ubintia.com/esplugues/#nbb).

Abans de la cita, la persona sol·licitant rebrà un correu electrònic amb les instruccions per efectuar la videotrucada. A la data concertada, una persona del PAC es posarà en contacte perquè la primera pugui exposar la seva sol·licitud. Si disposa de certificat digital, tindrà també la possibilitat d'acabar la tramitació. Per optar al servei és suficient disposar d'un telèfon mòbil amb connexió a Internet.

 

23 d'abril del 2021

Els Punts d'Atenció a la Ciutadania (PAC) d'Esplugues han incorporat l'atenció a través de videotrucada. Per accedir al servei, s'haurà de demanar cita prèvia, com és preceptiu per a tots els tràmits que realitza el PAC, a través el web municipal (https://citaprevia.ubintia.com/esplugues/#nbb).

Abans de la cita, la persona sol·licitant rebrà un correu electrònic amb les instruccions per efectuar la videotrucada. A la data concertada, una persona del PAC es posarà en contacte perquè la primera pugui exposar la seva sol·licitud. Si disposa de certificat digital, tindrà també la possibilitat d'acabar la tramitació. Per optar al servei és suficient disposar d'un telèfon mòbil amb connexió a Internet.

L'Ajuntament està treballant per posar a disposició de la ciutadania una oficina d'atenció totalment telemàtica. La idea és que en el futur aquesta oficina virtual permeti als ciutadans fer les tramitacions durant la videotrucada, tot i no disposar de certificats digitals.

L'alcaldessa, Pilar Díaz, ha assenyalat que "la pandèmia ens va acostumar a les videotrucades. Ara, les veïnes i veïns d'Esplugues podran realitzar consultes i tràmits amb el nostre ajuntament de forma telemàtica".

"Vam obrir un canal d'atenció alternatiu -prossegueix- que ens permetrà oferir una nova alternativa ràpida, àgil, fàcil i segura a qui ho necessiti. Es tracta, en definitiva, d'un pas important pel que fa a l'administració digital, que ens ajudarà a avançar cap a unes oficines d'informació encara més innovadores i eficaces".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B