Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Arriben els casals d'estiu més inclusius

L'Ajuntament d'Esplugues fa una inversió de 41.420 euros perquè els casals siguin 100% inclusius i hi puguin participar una trentena de nens i nenes amb diversitat funcional. Les activitats estiuenques, que comencen el pròxim dilluns 25 de juny, tenen 2.186 infants i joves inscrits.

2 de juliol del 2018

L'Ajuntament d'Esplugues segueix apostant perquè els casals siguin 100% inclusius i hi puguin participar els nens i nenes amb diversitat funcional. El total que l'Ajuntament dedicarà per garantir que els casals siguin inclusius i disposin de monitors per atendre les necessitats especials són 41.420 euros, pràcticament el doble que l'any passat. Aquesta inversió farà possible enguany la participació a les activitats d'estiu de 30 nens i nenes amb diversitat funcional, 26 als Casals d'Estiu i 4 als Casals Esportius, un augment considerable respecte als 17 que hi van participar el 2017. Amb aquest esforç econòmic municipal es facilita que aquelles famílies que tenen un fill o filla amb alguna discapacitat puguin tenir la tranquil·litat que passaran un bon estiu a la ciutat, fent activitats i en companyia d'altres infants i joves, i atesos en tot moment com necessiten.

Pel que fa a les xifres totals d'incrits a les activitats estiuenques que comencen el pròxim dilluns 25 de juny, hi ha 2.186 infants i joves inscrits, entre l'oferta de casals existents: 580 inscrits als Casals d'Estiu infantils i als Casals Joves, 620 als Casals esportius, 703 als Campus esportius i 223 als Casals artístics (ceràmica, pintura i dibuix) per a infants i joves.

Altres activitats d'estiu

Dins del Pla Educatiu d'Entorn també hi haurà activitats durant l'estiu: el Projecte Educatiu d'Entorn i Joves.cat, que, junts, comptaran amb 60 participants a les activitats que es realitzaran a l'institut Joanot Martorell.

El Projecte Educatiu d'Entorn d'estiu, que es farà durant dues hores al dia de dilluns a dijous, es un programa d'acompanyament educatiu per a joves derivats dels centres educatius Utmar i dels tres instituts: Severo Ochoa, Joanot Martorell i La Mallola. L'alumnat aprendrà tècniques d'estudi, repassarà les matèries en què tingui més dificultats i prepararà els examens de recuperació de setembre.

Joves.cat, que es va iniciar el 2017, és un projecte educatiu d'immersió lingüística en català per a joves nouvinguts que reben una preparació abans d'incorporar-se al pròxim curs escolar, donant-los d'habilitats en el llenguatge i en l'entorn social.

Reforç escolar a la biblioteca

Com a novetat d'aquest estiu, també es farà reforç escolar a la biblioteca Pare Miquel d'Esplugues, durant el mes d'agost els matins de dijous i divendres. Amb el suport d'una formadora, els nois i noies podran preparar exàmens de setembre i fer un repàs a les diverses matèries per afrontar millor el proper curs escolar. La formació és oberta a tots els nens i nenes de 1r a 4t d'ESO.

D'altra banda, l'Ajuntament continua impulsant una política de suport econòmic mitjançant l'atorgament de beques per garantir que tots els infants i joves de famílies que no tenen possibilitats econòmiques puguin fer activitats d'estiu. Un programa més per garantir la igualtat d'oportunitats a la infància i al jovent. Avui (encara hi ha beques pendents d'aprovació) la inversió total en beques dels casals és de 81.510,76 €, per a les 332 sol·licituds aprovades fins ara.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B