Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Arrenca la transformació de l'àrea Montesa

La primera quinzena de març comencen les obres d'urbanització de l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) Montesa // Significarà, entre d'altres millores, la construcció de 1.059 pisos de protecció oficial, noves zones verdes i la continuació de la rambla del Carme

3 de març de 2022

La transformació del barri Montesa inicia el compte enrere. L'anomenada Àrea Residencial Estratègica –figura urbanística creada per la Generalitat per promoure habitatge, especialment oficial, equipaments i zones verdes en espais generalment en desús– ocupa unes 11 hectàrees. Les zones afectades són els terrenys de l'antiga fàbrica Montesa i els del que fos camp de futbol Rayo Amarillo.

Més del 70% del sòl es destinarà a equipaments públics, zones verdes, places i carrers de connexió. L'alcaldessa, Pilar Díaz, i el primer tinent d'Alcaldia, Eduard Sanz, el van presentar en audiència pública aquest 2 de març a l'Escola Folch i Torres.

ImatgevirtualProlongacioRambladelCarme650.jpg

Imatgevirtualzonesverdes1650.jpg

Per a l'alcaldessa, l'objectiu del projecte és "revitalitzar una zona en bona part en desús" i que "s'ha treballat perquè hi hagi un equilibri entre espais residencials, equipaments, vials i zones verdes".

En aquestes parcel·les, la urbanització de les quals comença la setmana del 7 de març, es construiran 2.105 habitatges, dels quals més de la meitat (1.059) seran de protecció oficial. I del total, unes 750 seran de lloguer protegit. Aquesta xifra permetrà donar resposta a les necessitats d'habitatge protegit de la població d'Esplugues.

També hi haurà 26.800 m2 de zones verdes i 19.500 m2 d'equipaments, com ara la nova comissaria de la Policia Local, un centre cívic i la transformació de Vil·la Victòria, edifici protegit, en el futur Espai de joc per a totes les edats.

A més, es destinaran 30.800 m2 per a places, passejos i carrers, amb importants novetats en la mobilitat, entre elles, la continuació del passeig de vianants de la rambla del Carme, més enllà del carrer Sant Antoni Maria Claret, i la pacificació dels carrers Sant Antoni Maria Claret i Verge de Guadalupe (es mantindrà el pas de vehicles però amb prioritat per a ús residencial).

Més informació sobre el projecte: ESPECIAL ARE MONTESA

MapaAREpastillesELPONT650.jpg

Aquí podeu veure les afectacions viàries que es produiran a la zona a partir del 7 de març:

PlanolafectacionsperiniciObresMarcversiofinal650.jpg

TALLS DE CARRER:
· c. Sant Antoni Maria Claret, entre c. Montesa i el límit amb Cornellà (av. Sant Ildefons). Es permet accedir a residents fins al c. Sant Antoni de Cornellà.
· c. Verge de la Paloma, entre Joan XXIII i c. Sant Gabriel, que queden configurades com a cul-de-sac, en el cas de Joan XXIII, amb possibilitat de sortida per Verge de la Paloma.
· c. Bruc, tallat a partir del c. Sant Antoni Maria Claret i fins al terme de l'Hospitalet.
· c. Sant Jordi, entre Sant Gabriel i 8 de Març. Es permet l'accés només a residents a l'encreuament amb 8 de Març.

APARCAMENT PROVISIONAL
Encara que les actuals bosses d'aparcament del Rayo Amarillo i c. Bruc amb Sant Antoni Maria Claret, són espais a urbanitzar inclosos a l'ARE, provisionalment, i fins que sigui necessari ocupar-los totalment, quedaran habilitades 104 places al primer i 99 al segon per a ús ciutadà.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B