Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Pla de Mobilitat que defineix l'Esplugues del 2020 obert a aportacions fins el 31 de maig

Inclou 59 actuacions per promoure el transport públic i millorar la mobilitat a peu i en bici, entre d'altres objectius. L'aprovació definitiva tindrà lloc després de la recepció i valoració de les aportacions i suggeriments que es realitzin durant el període d'exposició pública del pla, que conclou el 31 de maig.

15 d'abril del 2016

Després del procés participatiu que es va dur a terme a finals de l'any passat, l'Ajuntament ha aprovat inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) Esplugues 2020, que recull l'objectiu de dur a terme una seixantena d'actuacions a la ciutat durant el proper quadrienni per incentivar els desplaçaments a peu, amb bicicleta i en transport públic. L'aprovació definitiva tindrà lloc després de la recepció i valoració de les aportacions i suggeriments que es realitzin durant el període d'exposició pública del pla, que conclou el 31 de maig.

Donar resposta a la creixent demanda de mobilitat, de viatges i de intercanvi de mercaderies, "preservant i garantint els diferents usos de l'espai públic i augmentant la qualitat de vida" de la ciutadania d'Esplugues és el motor central del PMUS, que inclou un total de 59 propostes per millorar la mobilitat de vianants, augmentar l'ús de la bicicleta, promoure el transport públic, fomentar un ús racional del cotxe i compatibilitzar l'oferta d'aparcament amb la demanda de rotació i el dinamisme econòmic de la ciutat.

La totalitat de les actuacions que formen part del Pla es poden veure en el següent enllaç: programa d'actuacions

El pla s'ha elaborat tractant de conjugar principis com la sostenibilitat, a través de la promoció de modes de transport respectuosos amb el medi ambient enfront de l'ús de vehicles privats motoritzats; l'accessibilitat, garantint l'accés de tota la ciutadania a tot el espai públic, especialment a les persones amb mobilitat reduïda; la seguretat, amb especial èmfasi cap als desplaçaments a peu i en bicicleta, i l'eficiència, tenint en compte una racionalització d'usos tant des del punt de vista operatiu com energètic.

També s'ha tingut en compte la garantia de la qualitat de vida, vetllant per la recuperació de l'espai públic per a usos socials i de convivència; la garantia del dinamisme econòmic, a través del manteniment de l'atractiu comercial dels carrers, i la integració de tots els col·lectius i administracions, de manera que les actuacions a realitzar siguin fruit de pactes entre els diferents agents socials i amb les diverses administracions supramunicipals competents en mobilitat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B