Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Aplicació de l'AMB per facilitar el pagament en zona blava

15 de juny del 2020

L’app Aparcament Metropolità funciona des d'aquest 15 de juny també a Esplugues. El servei de l’Àrea Metropolitana (AMB), que ja estava disponible a diversos municipis, facilita a la ciutadania una eina de gestió i pagament dels estacionaments de vehicles en àrees regulades en l'àmbit metropolità, com les zones blaves i verdes (en aquest cas, només per a no residents). I fer-ho d’una forma segura: sense contacte.

L’app presenta tres grans avantatges. Estalvia temps, ja que no cal buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. Estalvia cost: només es paga pel temps real d'estacionament. I permet implementar amb més facilitat els descomptes a les tarifes per als vehicles ambientalment més sostenibles.

L'usuari ha de descarregar-se gratuïtament l'app AMB Aparcament Metropolità, disponible per a iOS i Android, i introduir-hi les dades d'usuari, de pagament i del vehicle. Aquesta gestió només l'haurà de fer una vegada. Posteriorment, haurà d'escollir al mapa el tipus de plaça, i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l'app mostrarà la data i l'hora d'inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d'estacionament. Durant l'estacionament, l'aplicació indicarà l'import en temps real. Quan l'usuari finalitzi l'aparcament, podrà fer el pagament i veure el comprovant.

L’app està activa a Badalona (706 places), l'Hospitalet (1.843 places), Sant Joan Despí (960 places), Sant Just Desvern (461 places), Santa Coloma de Gramenet (249 places), Barcelona (unes 50.000 places) i des del 15 de juny, també a Castelldefels (1.102 places) i Esplugues (462 places). Properament, també arribarà al Prat (1.798 places). En total, l’app integrarà més de 57.000 places.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B