Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Desactivada l'alerta per l'onada de fred i glaçades a cotes baixes

19 de gener del 2017

Aquest matí s'ha desactivat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l'onada de fred. El Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l'episodi de Fred, a causa d'un augment de les temperatures.

Consells a la ciutadania

Des de la DGPC es recomana extremar les precaucions davant dels riscos derivats de les baixes temperatures. Cal fer especial atenció als col·lectius més vulnerables i els grups de risc: nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries, persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat, persones sense llar i gent gran sense xarxa social i/o amb pocs recursos.

També cal estar informat del temps i dels problemes que se'n derivin a través dels mitjans de comunicació. Podeu seguir la predicció al web del Meteocat sobre Esplugues.

Es recomana seguir els consells d'autoprotecció davant de les onades de fred.

Atenció a les persones

A Esplugues, els equips bàsics d'atenció primària que coneguin el cas d'una persona sense llar li ofereixen la possibilitat d'anar al centre d'acollida del CUESB (c. Llacuna 25, de Barcelona), prèvia derivació i confirmació de plaça, seguint el Conveni Marc entre els municipis de l'Àrea Metropolitana i l'Ajuntament de Barcelona.

Si algú té coneixement d’alguna persona que viu a la intempèrie o que a la seva llar pot tenir dificultats per mantenir unes condicions mínimes adequades per afrontar l'onada de fred, pot comunicar-ho al telèfon gratuït 900 30 00 82 de l’Ajuntament.

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat