Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Ajuntament presenta les obres de millora de l’accessibilitat del carrer Bruc

5 d'octubre de 2016

Com s’ha fet amb altres reformes recents de carrers a Esplugues i al barri de la Plana, l’Ajuntament va presentar el 4 d’octubre en audiència pública –oberta al veïnat– a l’Escola Folch i Torres el projecte de reforma i millora de l’accessibilitat del carrer Bruc, entre la plaça de la Sardana i el carrer Sant Antoni M. Claret.

Les obres, que està previst que s’adjudiquin a finals d’any, permetran ampliar voreres (fins a dos metres com a mínim) guanyant espai a l’aparcament, instal·lar passos elevats de vianants a les cruïlles, convertir el tram en zona 30 per a vehicles (velocitat limitada a 30 km/h) i renovar el clavegueram, l’enllumenat (amb tecnologia led), l’arbrat (amb espècies que no provoquin problemes de voreres aixecades per les arrels o molèsties als balcons) i el mobiliari urbà.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va emmarcar aquest projecte en la “priorització d’actuacions per fer la vida més fàcil i còmoda a les persones, com ja hem fet en aquest barri als carrers Doctor Riera i Quintana, i en altres barris de la ciutat”. I va afegir que “ens ha semblat adequat el carrer Bruc perquè és una artèria del barri i també un camí escolar”.

El regidor de Territori i Sostenibilitat, Eduard Sanz, va dir que amb aquestes obres “seguim un model que estem aplicant en les darreres actuacions que consisteix a pensar que l'espai públic és perquè el gaudeixin les persones i afavoreixi el comerç local. Pensem sobretot en la mobilitat de les persones”. Les obres s’iniciarien durant la segona quinzena del gener del 2017 i tindrien una durada de sis mesos.

A la part final de la sessió, i atès que les obres encara no estan licitades, es va donar pas a les persones del públic perquè presentessin algunes propostes de millora del projecte. Entre d’altres, es van recollir com a idees susceptibles de portar a terme la instal·lació d’una tanca davant la ludoteca de l’Esplai Espurnes i d’un tercer pas elevat per a vianants (a la confluència amb plaça de la Sardana), a més dels dos previstos.

El projecte es licitarà per un import de 820.000 €, i es troba entre el llistat d’inversions financerament sostenibles que es podran encarregar durant aquest any gràcies al fet que l’Ajuntament va tancar amb superàvit l’exercici econòmic del 2015. En aquest llistat es troben també els projectes de reforma del passatge Nebot, al barri de la Miranda, i del carrer Vicenç Bou entre l’avinguda Isidre Martí i Eduard Toldrà, al barri Centre, que es presentaran també en audiència pública per als respectius veïnats en els pròxims dies.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B