Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Ajuntament crea la Comissió Antifrau

La seva funció és vigilar la correcta gestió dels Fons europeus de Recuperació i Resiliència atorgats al municipi

24 de maig del 2022

L’Ajuntament d’Esplugues ha constituït la Comissió Antifrau, la primera reunió de la qual va tenir lloc el 18 de maig. Formada íntegrament per personal tècnic, la comissió té com a funció, segons decret d’Alcaldia, “la correcta aplicació de les mesures antifrau associades a la gestió” dels Fons europeus de Recuperació i Resiliència postpandèmia, també anomenats Next Generation, atorgats a Esplugues.

Un dels primers temes a tractar per aquest òrgan va ser la proposta d’activació d’una bústia ètica o canal de denúncies a l’Ajuntament d’Esplugues (espai per comunicar sospites de males pràctiques de l’Administració que permetrà l'anonimat i garantirà la confidencialitat i que ja existeix a algunes institucions públiques), així com l’inici del seu reglament regulador.

La constitució de la Comissió Antifrau forma part del Pla de Mesures Antifrau, aprovat pel Ple municipal el març d’enguany, que preveu també la creació d’una comissió de seguiment del Codi de Bon Govern, d’una unitat gestora de la Bústia Ètica i de la Comissió Tècnica de Governança dels Fons Next Generation UE.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B