Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Adjudicat el carril bici entre Esplugues i Barcelona

Les obres, adjudicades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, començaran al juny. Està previst que d'aquí a un any ja es pugui circular en bicicleta d'Esplugues a Barcelona sense interrupcions.

31 de març del 2016

La Junta de Govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar el 29 de març l'adjudicació de les obres del nou carril bici que unirà Barcelona i Esplugues, seguint l'eix que marquen l'avinguda Diagonal (Barcelona) i l'avinguda dels Països Catalans d'Esplugues.

L'empresa millor qualificada en el concurs ha estat Romero Gamero, SA (ROGASA) i, finalment, el projecte, elaborat des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, s'ha adjudicat per un import d'1.035.600 euros. Segons l'AMB, es preveu que els treballs comencin el proper mes de juny. L'actuació té una durada estimada de 10 mesos.

Una connexió molt esperada

La connexió per a vianants i bicicletes amb la Diagonal de Barcelona és una obra reivindicada per l'Ajuntament d'Esplugues des de fa anys. "Amb aquest nou carril per a bicicletes acostem Esplugues i Barcelona i apostem per una política de protecció i millora del medi ambient, així com per un dia a dia més saludable", assenyala l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz. "Superarà la barrera que ara suposa la sortida des de la Diagonal i des de la Ronda de Dalt cap a Esplugues", afegeix.

Des de l'ens metropolità expliquen que el projecte es farà amb un sistema de construcció poc agressiu, de manera que la via quedarà ben integrada alhora que oferirà totes les garanties de seguretat. L'AMB mantindrà reunions amb els ajuntaments de Barcelona i Esplugues per assegurar la coordinació necessària a l'hora de dur a terme els treballs. "És una forma de tenir garantit l'accés a Barcelona a peu o en bicicleta així com una millora de l'urbanització en el punt de connexió de les dues poblacions", ha comentat l'alcaldessa d'Esplugues.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B