Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Un mes d'activitats en clau feminista

Dissabte Feminista, amb zumba i l’actuació de Nerea Rodríguez, la presentació d'una ruta d'homenatge a les dones i les projeccions de ‘Chavalas’ i Biografia del cadáver de una mujer’, entre d’altres activitats

8 de març de 2022

Enguany, les activitats al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, per reivindicar, donar veu i visibilitzar el paper de les dones a la societat, recuperen la presencialitat.

El dia central, avui dimarts 8, es farà la lectura d'un manifest institucional a la plaça Santa Magdalena (12 hores) i un concurs virtual adreçat a joves (18 h). Ahir, dilluns 7, es va convocar a les noies del municipi per elaborar un graffiti-mural davant de l'Oficina Jove, al Casal de Cultura R. Brillas (foto).

Un altre dels punts forts serà el Dissabte Feminista, el dia 12, amb sessions de zumba i actuacions musicals, entre d'altres de Nerea Rodríguez, s'ha canviat la ubicació a la pista coberta Parc Pou d'en Fèlix per la pluja, (a partir de les 10.45 h).

Les projeccions del film Chavalas (divendres 18) i del guardonat documental Biografía del cadáver de una mujer, aquest darrer amb la presència de la seva directora, Mabel Lozano (dimecres 23), posaran l'accent, respectivament, sobre dues realitats: la dels estereotips que marquen les noies de barri i la dels assassinats de dones en situació de prostitució.

L'Ajuntament presentarà, el dissabte 19 de març a les 11 h, la Ruta Feminista per Esplugues, un itinerari que proposa un recorregut per la ciutat tot enllaçant 12 punts que retran homenatge a 12 dones, 5 d'elles espluguines o amb gran vinculació amb la ciutat. La Ruta Feminista vol homenatjar a dones catalanes i de la resta de l'Estat de diferents disciplines que han fet història i que, cadascuna en el seu moment, han contribuït a trencar una mica més el sostre de vidre, a combatre els masclismes i a construir una societat més igualitària entre dones i homes.

Ruta 1: Dones polítiques i activistes
Carme Chacón (Casa Consistorial)
Clara Campoamor (carrer que porta el seu nom)
Elisabeth Eidenbenz (plaça que porta el seu nom)
Maria Aurèlia Capmany (carrer que porta el seu nom)
Esperança Martí (carrer que porta el seu nom)
Rosa Luxemburg (jardins que porten el seu nom)

Ruta 2: Dones relacionades amb la cultura i l'art
Angelina Alós (Espai Baronda)
Mercè Rodoreda (carrer que porta el seu nom)
Almudena Grandes (CIRD Vil·la Pepita)
Núria Tortras (escultura, a l'av Jacint Esteve i Fontanet amb c. Traginers)
Josefina Maynadé (torre que porta el seu nom, a l'av. Isidre Martí amb c. Gaspar Fàbregas)
Margarita Xirgu (jardí que porta el seu nom).

RutaFeministaEsplugues2022650.jpg


Consulta la programació:

8MprogramaElPont650.jpg

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B