Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Actes pel Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Avui dimarts 19, punt informatiu i recollida de donatius a la rambla Verge de la Mercè. Aquest dijous 21, xerrada a la Masoveria de Can Tinturé.

19 d'octubre del 2021

Un llaç rosa penja aquest dimarts a la façana de l'Ajuntament d'Esplugues per recordar que es commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Durant aquest dia, de 9 a 18 hores, a la rambla Verge de la Mercè, la junta local d'Esplugues de l'Asociación Española Contra el Cáncer (AECC) tindrà un punt d'informació i de recollida de donatius.

cartell21octubre.jpgA més, dijous 21 es realitzarà la xerrada Què és el càncer de mama? Què podem fer des de la investigació?, amb la investigadora Rosaura Esteve-Puig, a les 18.30 h a la Masoveria de Can Tinturé. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia, ja que l'aforament és limitat. INSCRIPCIONS A LA XERRADA.

L'objectiu d'aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món. De fet, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'any 2020 se'n van registrar més de 2,2 milions de casos i prop d'una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida.

La seva detecció precoç és fonamental per guanyar la lluita contra aquesta malaltia. Per això es recomana a totes les dones entre 50 i 69 anys que es facin una mamografia cada 2 anys. Altres activitats que ajuden a disminuir el risc de tenir càncer de mama són mantenir un pes saludable, fer activitat física regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B