Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Actes de benvinguda als nadons d'Esplugues

Se'n faran dos a l'any i el primer tindrà lloc el 5 de novembre. Les peticions es poden enviar al correu benvingudanadons@esplugues.cat

13 d'octubre de 2016

L'Ajuntament celebrarà a partir de novembre actes de benvinguda als nadons d'Esplugues. Hi podran participar els nadons de menys d'un any que estiguin empadronats al municipi. La iniciativa parteix del compromís de la ciutat amb la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans i amb la Declaració Universal dels Drets de l'Infant, a les quals està adherit l'Ajuntament.

Recollint la demanda expressada per alguns veïns que volen celebrar socialment el naixement del seu fill o filla per mitjà d'un acte civil, l'Ajuntament ha decidit regular els actes de benvinguda als nounats en què la ciutat farà un reconeixement d'acollida a l'infant que ha nascut o viu a Esplugues i es comprometrà, juntament amb la seva família, a vetllar per la seva educació i a defensar i garantir els seus drets.

La benvinguda als nadons és un acte social que no té valor legal. Les famílies dels nadons que vulguin participar s'han d'adreçar a l'Oficina Municipal d'Atenció a la Ciutadania o bé enviar un correu a benvingudanadons@esplugues.cat. Les famílies han d'aportar una còpia del llibre de família i del carnet d'identitat del pare, mare o tutor legal, ja que l'únic requisit que es demana és ser menor d'un any i estar empadronat a Esplugues de Llobregat.

L'Ajuntament té previst convocar dos actes a l'any, el primer s'ha fixat per al dissabte 5 de novembre a les 12 hores i tindrà lloc a la Masoveria de Can Tinturé. Tots els actes es realitzaran el dissabte al matí, seran col·lectius i els presidirà l'alcaldessa d'Esplugues, qui podrà delegar la funció en regidors o regidores del consistori. Estan oberts a tothom i seran l'expressió pública dels drets dels infants de la ciutat com a símbol del progrés de la humanitat i la reafirmació del compromís del municipi per avançar cap a una societat més lliure, justa i democràtica, en la qual els drets dels nens gaudeixin d'una protecció preferent.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B